top of page

Šios maisto deivės nesustabdysi: bulvių tarkavimo mašina lagamine ir 1000 Eur už vakarienę

Menininkė Danguolė Pečiukonytė-Juan Font išsiskiria ne tik savo pavarde ar gyvenimo būdu, bet ir požiūriu į maistą. Nuo rudens Katalonijoje gyvenanti moteris daugiau nei 10 metų praleido tarp Ispanijos ir Lietuvos. Kaip pati juokiasi, dar prisimena laikus, kai iš ten grįždavo su maišais produktų, kurių tuo metu Lietuvoje nebuvo galima įsigyti, o tada ruošdavo draugams vakarienes.

„Atsidūrusi Katalonijoje, patekau į kokybiško maisto pasaulį. Čia juk restoranuose ruošia tą pačią dieną pagautą žuvį ar jūrų gėrybes. Nors yra ir minusų. Vietiniai valgo daug, be saiko ir labai vėlai. Vyksta amžinos siestos ir fiestos, todėl man teko išmokti rinktis“, – pasakoja D. Pečiukonytė.

Kodėl į Ispaniją keliavo bulvių tarkavimo mašina? Kokį desertą Danguolė ruošia iš lietuviško, pačios gaminamo varškės sūrio? Kodėl jai su vyru negaila vakarienei skirti ir 1000 Eur? Kodėl jie nestoja valgyti degalinėje?

Visas pokalbis apie gyvenimo kokybę ir emociją – šį ketvirtadienį laidoje „Skonio iššūkis“, kurią veda VMG prekių ženklo vadovė Rima Aukštuolytė.


Laidos „Skonio iššūkis“ klausykitės kiekvieną ketvirtadienį, 16.05 val., „Žinių radijo“ eteryje.

Naujausi įrašai

bottom of page