top of page

Skalsi, sunki ir labai madinga šiaurinė sėklų ir riešutų duona (Receptas)

Skalsi, sunki ir vis dar be galo madinga duona, o jos receptas toks lengvas, kad išsikepti ir įsimylėti nuo pat pirmo kepimo tikrai verta. Tiesa, ši duona kitaip dar vadinama Nordic paleo bread. Skanaus!

Šiaurinė sėklų duona, nordic paleo bread, receptas, Alfo Ivanausko receptas

1 vnt.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 1 val.


Sėklų ir riešutų duonai iškepti reikia:

  • 100 g migdolų

  • 100 g moliūgų sėklų

  • 100 g juodųjų sezamų

  • 100 g saulėgrąžų

  • 100 g linų sėmenų

  • 100 g paprastųjų sezamų

  • 5 kiaušinių

  • 100 ml aliejaus

  • 1 šaukšto druskos


  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoškite stačiakampę formą (11 x 25 cm).

  • Visus duonos ingredientus sumaišykite kartu, sudėkite į formą ir šaukite į orkaitę.

  • Kepkite valandą, kol kepalas sutvirtės.

  • Aušinkite formoje 10–15 min., o po to išimkite ir baikite aušinti ant grotelių.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page