top of page

Šefas instagrame: duonos kepėja #liukaityt Velykoms kviečia išsikepti burokų duonos su raugu


Maisto mokslininkės, technologės, duonos (ir ne tik) kepėjos Kristinos Liukaitytės instagramo paskyra (@liukaityt), atrodo, net kvepia ką tik iškepta duona, bręstančiais raugais ir bandutėmis su raugintais agurkais.

Apie Kristiną, jos laimingus raugus ir mišku kvepiančią duoną jau rašėme, o Velykoms kviečiame išsikepti burokų duonos, kurios receptu Kristina pasidalino savo IG.

Juk duoną, tiksliau, laimingą duoną savo šeimos Velykų stalui anuomet kepdavo kiekviena šeimininkė.



Kristinos pastabos ir patarimai prieš imantis darbo:

- vandenį receptuose galima keisti sultimis. O jei tos sultys dar ir spalvotos, tai ne tik skonis, bet ir spalva džiugins. Burokai yra mėgstamiausi, tiek spalva, tiek skoniu.

- spalva labai priklauso nuo paties buroko,

- geriausia rinktis šviežiai išspaustas sultis,

- raudonumui paryškinti galima naudoti skystą salyklą,

- ryškumui apsaugoti – džiovintų burokų miltelius (geriausiai tinka liofilizuoti), pakanka 15g/0,5kg,

- kepti žemesnėje temperatūroje nei įprasta,

- burokų sultis ir džiovintus burokus galima naudoti visoms duonoms (labai gražios burgerių bandelės iškepa)




Burokų duonai iškepti reikia:

  • 3 šaukštai raugo (su kaupu)

  • 1,5 stiklinės kvietinių miltų

  • 1,5 stiklinės ruginių miltų

  • 1,5 stiklinės burokų sulčių

  • 1.a.š. druskos

  • 1v.š. medaus

(stiklinė - 200 ml)


1. Sultys+raugas - mix

Stebėkite pagal tešlos konsistenciją, gali reikėti papildomai vandens.

2. Miltai - mix ir poilsis (1H autolizė)

3. 3H fermentacija šiltai (23°C) ir

kas 30min S&F (Stretch&Fold - tempiu ir lenkiu)

4. Kepalo formavimas (Preshape+Shape)

5. 7H fermentacija šaltai (~5°C)

*gali rūgti ir ilgiau.

Kepimas: 180°C (=) 25 min su garais + ~20 min be.

*Iškepus nepamirškite vėsinti ant grotelių.



Sėkmės ir skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page