top of page

Šaunusis sulčių penketukas, kuris padės kovoti su rudens iššūkiais

Po savaitgalio į namus maišais atkeliavę vaisiai ir daržovės gali kuo puikiausiai virsti šviežiomis sultimis, kurias gerdami kelias savaites ne tik paruošite organizmą šaltojo sezono iššūkiams, bet ir pasieksite stulbinamų rezultatų grožio ir lieknėjimo srityse. Sužinokite, kurios jums tinka labiausiai.


agurkai

Švariai odai

Švytinčios odos paslaptis slepiasi agurkų sultyse. Juk net 90 proc. šios daržovės sudaro odos grožiui būtinas vanduo, taip reikalingas organizmui drėkinti iš vidaus. Agurkuose apstu tokių mikroelementų kaip kalis, magnis ar plaukų ir odos grožiui būtinas silicis, kalbama, kad net pati Kleopatra, norėdama puikuotis amžinai skaisčia veido oda, gėrė iš agurkų išgaunamą eliksyrą.

Agurkų sultims reikės: kelių vidutinio dydžio agurkų ir vieno obuolio (saldumui).


petrazole 484 prieskoniai

Energijai

Jei kurį laiką jaučiatės mieguisti, pabandykite kelias savaites rytinę kavos gėrimo ceremoniją pakeisti sultimis, kuriose dominuotų žalios spalvos daržovės. Jose apstu chlorofilo, kuris prisideda prie deguonies išnešiojimo kraujyje, padeda susikaupti ir suteikia energijos.

Energingosioms sultims reikės: 1 agurko, 8 saliero stiebų, saujos petražolių, saujos špinatų, saujos smulkintų kopūstų lapų, nedidelio gabalėlio imbiero ir citrinos sulčių pagal skonį.


salieras

Potraukio saldumynams mažinti

Pastebite, kad pastaruoju metu rankos tiesiasi į saldžius skanėstus? Tuomet turėtumėte žinoti, kad salierų sultys padeda sumažinti polinkį smaližiauti, o cinamone yra medžiagų, kurios padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje.

Smaližius tramdančioms sultims reikės: 2 obuolių, 8 saliero stiebų, šaukštelio cinamono.


brokoliai

Imuniteto stiprinimui

Kolegos darbe jau ima čiaudėti? Neleiskite virusams nugalėti ir jūsų organizmo. Sultys, kurių pagrindą sudaro brokoliai (juose apstu vitamino C, o jis paskatina baltųjų kraujo kūnelių, padedančių kovoti su infekcijomis, gamybą) ir česnakai (juose gausu sieros junginių, kurie veikia antibakteriškai), yra tai, ko reikia. Bet verčiau tokias sultis dėl intensyvaus kvapo dirbantiems asmenims spausti vakare.

Imuniteto tvirtovę pastatyti padėsiančioms sultims reikės: 3 morkų, 6 saliero stiebų, nedidelio brokolio, kelių skiltelių česnako.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kovai su stresu

Padidėjęs darbų ir reikalų krūvis rudenį užgriūva visus. Stiprinti nervinę sistemą padės sportas, geras miegas ir sultys, kuriose turėtų dominuoti špinatai (juose daug amino rūgšties triptofano, kuris gerina nuotaiką ir miegą).

Antistresinėms sultims reikės: 2–3 saujų špinatų, 3–4 saliero stiebų, 1 nedidelio burokėlio, 1 didelės ar 2 nedidelių morkų.

Paruošta pagal Shape.com ir Healthyforever.com medžiagą.

Naujausi įrašai

bottom of page