top of page

Įsidėmėkite šiuos maisto produktus – jie veikia tarsi jaunystės eliksyras

Nors pasaulis vystosi ir keičiasi žaibiškai, tačiau jaunystės recepto kol kas nėra. Laiko nesustabdysi? Vis dėlto, yra būdų, kuriais senėjimo procesus galima atitolinti. Be abejonės, vienas tokių yra tinkama mityba. Nustebsite sužinoję, kad dauguma šių galingų maisto produktų yra be galo gardūs!


sezamai

Sezamų sėklos

Nuo Mesopotamijos laikų žinomos sėklos turtingos skaidulinių medžiagų, B grupės vitaminų (B1, B3, B6), vitamino E, mineralinių medžiagų kalcio ir magnio.


pistacijos

Riešutai

Nesvarbu, kuriuos renkatės – riešutai yra gėris! Juose esantis vitaminas E lėtina senėjimo procesus. Skanaukite po saujelę kasdien, tačiau nepamirškite, kad jie turi būti neskrudinti, be druskos (akivaizdu, kad ir necukruoti).


StockSnap_Z7A3GBMGOX

Juodasis šokoladas

Juodajame šokolade esantys flavonoidai apsaugo moterų odą nuo žalingo ultravioletinių spindulių poveikio. Neapsigaukite – naudoti kremą nuo saulės vis tiek būtina!


grybas

Grybai

Miško gėrybės – svarbus vitamino D šaltinis, būtinas kalciui pasisavinti. Taigi sveikiems kaulams ir tiesiai nugarai jis būtinas. Vitamino D maisto produktuose apskritai reta, o dauguma žmonių (ne tik mūsų klimato juostoje) jaučia šio vitamino stygių.


mėlynės

Mėlynės

Įžymybių pamėgta dietologė Lisa DeFazio sako, kad mėlynės apsaugo nuo laisvųjų radikalų, kuriais mus „apdovanoja“ saulė, stresas ir tarša. Mėlynosiose uogose esantis vitaminas C gelbėja odą dėl saulės poveikio atsirandančių raukšlių.


ananasas paplūdimys jūra

Ananasai

Šie tropiniai gražuoliai turi mangano, kuris svarbus aktyvuojant enzimą, vadinamą prolidaze. Jis svarbus baltymo kolageno formavimuisi, kuris būtinas odos elastingumui ir stangrumui. Apskritai kolageno gamybai svarbūs vaisiai, turintys daug vitamino C.


Arbūzai

Susipažinkite su odos drėkikliu arbūzu. Jis, kaip ir ananasai, apsaugo odą dėl saulės poveikio atsirandančių dėmių ir žalingo poveikio. Jei norite vienos trumpos ir aiškios išvados, reziumuojame: valgykite vaisius ir džiaukitės gražia oda!

Parengta pagal Redbookmag.com.

Naujausi įrašai

bottom of page