top of page

Į Lietuvą skraidinama viena geriausių kavų pasaulyje – gali užtekti ne visiems

Kavos mėgėjai Lietuvoje netrukus galės mėgautis viena geriausių pasaulyje 2016 metais pripažintų kavų. Kavos „Oskarais“ vadinamame konkurse „Cup of Excellence“ kasmet įvertinamos geriausios ūkininkų užaugintos kavos ir brangiai parduodamos interneto aukcione. Iš gruodį Brazilijoje vykusio konkurso kavos aistruoliai „Huracan Coffee“ paspruko iškeltomis galvomis. Jų aukciono grobiu tapo vienas iš konkursą laimėjusių derlių – lygiai 330 kg ypatingos 2016 m. braziliškos kavos.

Kavos aistruoliai įsigijo visą „Sitio Armadillo – Pedro Brás“ ūkio mikro-derlių (Organizatorių nuotr.).

Kavos aistruoliai įsigijo visą „Sitio Armadillo – Pedro Brás“ ūkio mikroderlių (Organizatorių nuotr.).


„Nieko nuostabaus, kad gauti bet kurios šalies „Cup of Excellence“ konkursuose laiminčios kavos yra taip sunku. Ji turi ypatingą vertę, ją drąsiai galima apibūdinti aukščiausiu laipsniu – pati geriausia metų kava pasaulyje“, – įsitikinęs „Huracan Coffee“ vadovas, tarptautinių kavos konkursų teisėjas Vytautas Kratulis. Jis su savo komanda aukcione už daugiau nei 8 tūkst. dolerių įsigijo visą „Sitio Armadillo – Pedro Brás“ ūkio mikroderlių. Tai – konkurso „Natural“ kategorijoje 7 vietą pelniusi kava, atrinkta iš 700 nacionalinei atrankai pateiktų kavos rūšių.

Geriausios kavos aukcionas internete yra prieinamas visiems, tačiau bandyti ją nusipirkti ryžtasi tik tie, kurie jaučia tikrą aistrą kavai ir turi pakankamai azarto varžytis dėl kainos su kitais pirkėjais. Jos kiekis yra ribotas, o kavos „Oskarą“ gavusios kavos vidutinė kaina kasmet auga. Būna ir taip, kad aukcione ji nuperkama 50 kartų brangiau, nei buvo pasiūlyta iš pradžių. Gurmanai ir ekspertai tokią kavą vertina ir greitai išperka, nes „Cup of Excellence“ konkursui ūkininkai dedikuoja geriausią savo metų derlių. Čia jį degustuoja 12 nacionalinės ir 28 tarptautinės ekspertų komisijos nariai.

Pasak V. Kratulio, braziliškos kavos skonis yra vienas tų, kuris patinka beveik visiems. Priešingai nei, pavyzdžiui, ryškesnis, gėliškesnis Kenijos skonis, kurį mėgsta nedaugelis. „Huracan Coffee“ įsigytą „Cup of Excellence“ kavą gurmanams pristatys savo kavinėse, o dalį kiekio pasiūlys ir kitiems šio verslo atstovams Lietuvoje ir užsienyje.

Naujausi įrašai

bottom of page