top of page

Kaip namie: patiekalai iš krosnies pavergs širdį

„RIITS“ latvių kalboje reiškia „rytą“, bet būkite atsargesni su kitu žodžiu. Čia negalite naudoti apibūdinimo „restoranas“, nes savo konceptą įkūrėjai apibūdina specialiu patentuotu terminu „garšvieta“, reiškiančiu „skanią vietą“.

Valerijos Stonytės nuotr.


„RIITS“ galite atsipūsti ir jaustis kaip savo namuose, matyti atviroje virtuvėje gaminantį šefą ir užduoti klausimus taip, kaip tai darytumėte savo teritorijoje. O virtuvės šefas čia neturi, ko slėpti, verčia didžiuotis, kad patiekalams naudoja ekologišką, iš ūkininkų rankų atkeliaujančią produkciją ir iš jų gamina latviškus patiekalus europietiškos virtuvės stiliumi.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Jei norite artimiau susipažinti su kaimynų virtuve ir atėjote ne tik populiariųjų pusryčių, pradėkite nuo užkandžių lėkštės su šprotais, bulvėmis, putpelių kiaušiniais, tepamu sūriu ir svogūnų laiškais. Savo kulinarinę kelionę tęskite su karštųjų patiekalų meniu, kurių net 95 proc. yra paruošiami medžio anglimi kūrenamoje krosnyje.


Knygą „99 Places of Taste in the Baltics“ galite įsigyti ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page