top of page

Restorane „Oldman“ laikas teka lėčiau

Čia pat tyvuliuojantis upelis, per kopas vedantis medinis takas ir vos už keliasdešimties metrų banguojanti Baltijos jūra – tokioje gamtos oazėje rasite restoraną „Oldman“. Nutolęs nuo Basanavičiaus gatvės šurmulio, „Oldman“ duris miesto gyventojams bei svečiams atvėrė gegužės pabaigoje ir kol kas gali vadintis pačia naujausia Palangos vieta.

Restorano savininkai pasakoja, kad restorano pavadinimą įkvėpė Ernesto Hemingvėjaus kūryba. O jei tiksliau – jo romanas „Senis ir jūra“. „Pagalvojom, vis tiek jūra šalia, tai tegu būna senis. Ir senis neapsiribojant tik Hemingvėjumi. Tai yra žymiai platesnė sąvoka – senas jaunimas, sena gera muzika, seni draugai. Bandom savęs nerėminti į vieną istoriją, į vieną viziją, į kažkokius konkrečius simbolius“, – paaiškina „Oldman“ bendraturtis Vytenis Makauskas.

Valerijos Stonytės nuotr.


Prisėdus restorano terasoje, jau po kelių minučių pajunti tą lėtą laiko teką, apie kurią kalba Vytenis: „Paragavus užkandžių, galima laisvai nueiti pasivaikščioti prie jūros, kol bus paruoštas pagrindinis patiekalas – toks lėtas, džiuginantis procesas“.

Pabėgimo nuo skubos įspūdį sustiprina ir muzikos pasirinkimas – ritmingo bliuzo ir gamtos garsų harmonija skatina visišką atsipalaidavimą. Čia, planuojama, skambės ir gyva muzika – bliuzas, džiazas, bliuzrokas, funkas, soulas. Kaip apibūdina pats Vytenis „Laiko patikrinta, vienokia ar kitokia klasika“. Šeštadieniais melonamus „Oldman“ kviečia į naktines sesijas, kur savo mėgstama, atrinkta muzika dalijasi aktoriai, kompozitoriai, DJ’ai.

Basanavičius iš armatūros kabo virš židinio. Valerijos Stonytės nuotr.


Kai užsukame pasižvalgyti po restorano vidų, dėmesį patraukia nuo mėlynos sienos žvelgiantis armatūrinis Jono Basanavičiaus portretas. Vienas restorano įkūrėjų Vytenis paseka mūsų žvilgsnį: „Čia turime savo Basanavičių“, – nusijuokia. Svarbi „Oldman“ dalis ir interjero akcentas – baras. Kaip patikina šeimininkai – didžiausias Palangoje pagal sėdimų vietų skaičių. Prie jo vienu metu gali susėsti 15 žmonių.

Pasak įkūrėjų, jų baras išsiskiria ir tuo, kad yra bene vienintelis Palangoje, kuriame galima paragauti berlyniečių pamėgto kokteilio „Moscow Mule“. Kiek toliau, už baro, įrengta virtuvė. Ji atvira, tad restorano svečiai gali stebėti visą patiekalų gaminimo procesą.

Restoranas turi ir antrąjį aukštą su terasa, tačiau joje staliukų nematyti. Ateityje ten planuojama įrengti gastronomijos studiją, kurioje galėtų vykti įvairūs įmonių renginiai, maisto ruošimo bei tobulinimosi kursai su kviestiniais šefais. Tokio pobūdžio veiklą siūlančios vietos Palanga kol kas neturi.

Restorano šefai – Mantas Vaičas (kairėje) ir Laurynas Čėsna (dešinėje). Valerijos Stonytės nuotr.


Meniu. Palyginus nedidelis, reaguojantis į sezoniškumą ir pritaikytas įvairiam skoniui. Ypač daug dėmesio restoranas „Oldman“ skiria grilio patiekalams, taip pat gamina ir patys kepa duoną (iš jos ruošia ir girą).

Upėtakio tartaras su marinuotais svogūnais, marinuotomis garstyčiomis ir šviežiais agurkais pagardintas porų aliejumi, rugiagėlėmis, kiškio kopūsto žiedais (7 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.


Besišnekučiuojant su restorano šefu Laurynu Čėsna, žvilgsnis užkliūna už nedideliame plotelyje auginamų žolelių ir gėlių. Jis mums patvirtina – čia esančiame darželyje augančiomis gėrybėmis gardina ruošiamus patiekalus, kitus ingredientus, pasakoja, surenka pajūrio regiono bei Žemaitijos miškuose ir pievose.

Ekologiškumą puoselėja ir naudodami produktus iš lietuviškų, aplinkinių rajonų ūkių. Nors atskiro meniu vegetarams ar veganams neturi, norintiems, sakosi, visada galintys improvizuotai pasiūlyti tokių patiekalų.

Paršelio papilvė su bulve, krienų padažu ir porų aliejumi (15 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.


Užkandžiai: nuo sūrių, mėsos rinkinių (6,5 eur), pilno grūdo koldūnų (6 eur) iki sūdyto upėtakio (6,5 eur). Pirmųjų patiekalų gretose rikiuojasi jautienos karpačio (8 eur), upėtakio tartaras (7 eur), sezoninės salotos (5 eur) ir patiekalas, be kurio būtų sunku įsivaizduoti lietuvišką vasarą – šaltibarščiai (4 eur).

Pagrindinių patiekalų sąraše – solidus ketvertukas: paršelio papilvė (15 eur), anties krūtinėlė (12 eur), antrekotas (14 eur) ir Šamo filė (12 eur). O norintys saldumo gali rinktis vasarišką gaivos dvelksmą – šeivamedžio ledus (5 eur) arba kvapnų, karamele pagardintą moliūgų pyragą (4 eur).

Šeivamedžio ledai (5 eur). Valerijos Stonytės nuotr.


Vėlyvieji pusryčiai. Gera žinia vėlyvųjų pusryčių mėgėjams – „Oldman“ juos siūlo kasdien nuo 11 iki 15 val. Patiekalus galima rinktis iš a la carte. Čia rasite kelias Benedikto kiaušinio kombinacijas, Angliškus pusryčius, duonos, sūrio ir kiaušinių rinkinį ar varškėčius. Pusryčių patiekalai kainuoja 5-9 Eur.

Adresas: Jūratės g. 2A, Palanga

Darbo laikas:  Pirm.- Ketv. 12:00-22:00, Penkt. 12:00-02:00, Šešt. 11:00-02:00, Sekm. 11:00-22:00.

„Facebook“ paskyra ČIA

Naujausi įrašai

bottom of page