top of page

„White Rabbit“: Maskvos restoranas, kuris prasibrovė tarp pasaulio geriausiųjų

Nors fantastiniame pasakojime apie stebuklų šalyje atsidūrusią Alisą nėra nė vienos užuominos apie triušių liežuvėlius ir paštetą, šios istorijos mistiškumu pasinaudoję Rusijos kulinarai sukūrė restoraną, kuris buvo pripažintas 18-uoju geriausiu pasaulyje. Po stikliniu skliautu įkurtas „White Rabbit“ yra pirmasis jungtinis restoranų verslo vilko Boriso Zarkovo ir virtuvės šefo Vladimiro Mukhino darbas. Čia apsilankęs VMG idėjinis vadas Alfas Ivanauskas pasakoja, kad ir tie, kuriems nebus mielos rusų virtuvės modernybės, neliks nuskriausti. Šis restoranas – kaip lėkštutė, nuo kurios idealiausiai matyti 360 laipsnių aprėpianti Maskvos panorama.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Mukhinas atstovauja jaunajai Rusijos kulinarijos talentų kartai, todėl nenuostabu, kad jo vadovaujama virtuvė yra vadinama ne tik modernia, bet ir drąsia. Čia gaminami rusiškos virtuvės patiekalai yra paliesti naujausių kulinarijos tendencijų ir paprasti produktai pavirsta delikatesais. Pavyzdžiui, užsisakydami barščius negausite jų tokių, kaip įsivaizduojate. Ši sriuba bus pagardinta gruzdintu karpiu, keptomis pupomis ir ropių traškučiais.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Visi „White Rabbit“ patiekalai yra ilgo darbo, kupino gastronominių eksperimentų, bet tuo pačiu – ir modernaus tradicijų atradimo, rezultatas. Sezoniniai produktai, originalūs receptai ir estetika lėkštėje – tai išskirtinės virtuvės šefo braižo savybės. Besikeičiant sezonams restoranas kiekvieną kartą pasiūlo naują degustacinį meniu. Labiausiai restoranas garsėja jūros gėrybių pasirinkimu. Meniu rasite tikslias produktų kilmės nuorodas – Voronežas, Murmanskas, Sachalinas, Nachodka.

Degustacinį žiemos meniu išbandęs Alfas įspėja, kad šiuo metų laiku neverta tikėtis ryškių ir intensyvių skonių, elegancijos lėkštėje, bet tai, kaip kūrybiškai galima pažvelgti į skurdų žiemos derlių, nusipelno aplodismentų. Po to, kai atėjus į restoraną jūsų bus paprašyta įtrinti rankas vietine degtine, galėsite paragauti dėl grūdų stygiaus atrastos beržų duonos, kriaušės su ikrais, morengo su paštetu ir trumais, beržų sulos želės, eglės šakų ledų.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.


Nenusiteikusieji įdomių skonių paieškai yra kviečiami į „White Rabbit“ gastrobarą, kuriame yra ruošiami užkandžiai ir išskirtiniai barui vadovaujančio Olego Reshetnyakovo kokteiliai. Būtent ši erdvė buvo kruopščiai įrenginėjama šiek tiek perkrautu rokoko stiliumi ir Lewiso Carrollo knygos „Alisa stebuklų šalyje“ primenančiais motyvais. Didžiosios staigmenos užsukusių į „White Rabbit“ laukia vakarienės pabaigoje – ant lentos jums bus atneštos penkios nosys – penki Rusijos kvapai. Išsirinkę labiausiai patikusį, gausite jį dovanų. Tuomet beliks apmokėti sąskaitą, paslėptą matrioškoje.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


2016 m. vasarą Niujorke (JAV) vykusiuose nepriklausomuose geriausių pasaulio restoranų apdovanojimuose „The World’s 50 Best Restaurants“ 900 ekspertų komisija iš 27 pasaulio kraštų šiam Maskvos restoranui skyrė 18-ąją vietą. Restorano komandai tai – didelis ir reikšmingas įvertinimas. Tuose pačiuose apdovanojimuose 2014 m. jie užėmė 71-ąją vietą, o 2015 m. pakilo į 23-iąją.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Kainos. Kadangi tai yra vienas geriausių restoranų pasaulyje ir jame nesiruošiate valgyti tik sriubos, būkite pasiruošę praverti savo piniginę. Pirmą kartą besilankantiesiems yra siūlomas degustacinis dešimties patiekalų meniu, kurio kaina asmeniui – apie 133 Eur. Visą meniu su tiksliomis gramais skaičiuojamų trumų kainomis rasite ČIA.

Išskirtiniai patiekalai. Viskas, kas kūrybiškai pagardinta ikrais, Juodosios jūros austrės, keptas žinduklis paršiukas, čia pat iš akvariumų traukiami jūros ežiai ir Murmansko karališkieji krabai, veršio liežuvis, veršiuko užkrūčio liauka, ėriuko nugarinė.

Restoranas ir baras „White Rabbit“, Smolensko aikštė 3 (16-as aukštas), Maskva. „Facebook“ paskyra. „Instagram“ paskyra.

Naujausi įrašai

bottom of page