top of page

Vėlyvųjų pusryčių mėgėjai, sukluskite: atsirado rimta priežastis šturmuoti Žalgirio gatvę

Jau anksčiau esame lankęsi kelionių istorijas ir skirtingų kraštų skonius jungiančiame restorane „Untold“. Šįkart į Žalgirio gatvę keliaujame susipažinti su nauju vėlyvųjų pusryčių meniu.

Restoranas duris atvėrė 2016-ųjų rugsėjį, o pirmąjį brančą, kuriame buvo galima paragauti izraelietiškos šakšukos, Benedikto kiaušinių, plėšytos kiaušinienės ir po mįslingu pavadinimu „dutch baby“ besislepiančio omleto, primenančio blyną, surengė prieš metus. Metas atsinaujinti, ar ne?

Pirmiausia pasidomėjome, kas pasikeitė nuo paskutinio mūsų vizito. Restorano atstovė Karolina Kumpinaitė pasakoti pradėjo nuo restorano meniu pokyčių. Kiekviename jų – pusryčių, pietų ar vakarienės – komanda stengėsi ieškoti naujų skonių, t. y. suteikti svečiams progą pakeliauti po nepažintus pasaulio kraštus pasitelkiant skonio receptorius.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Ji atskleidžia, kad naujame meniu, kuris buvo pristatytas lapkričio mėnesį degustacinės vakarienės metu, atsirado humusas, „halloumi“ sūris, desertų skyriuje atsidūrė žaliosios arbatos pyragėlis, vadinamasis „matcha lava cake“. Taip pat padaugėjo patiekalų, ruošiamų ant grilio. Dar kiti buvo nežymiai patobulinti: keitėsi padažai, marinavimas, prieskoniai, garnyras ar patiekimas. Pavyzdžiui, kukurūzinis viščiukas restorano valgiaraštyje išliko, tačiau jį papildo naujas ir neįprastas obuolio ir krienų derinys.

„Esame vieninteliai, siūlantys „cassava“ bulvytes su perujietišku padažu. Stalo vandeniu klientus vaišiname nemokamai. Tai nepasikeitė“, – patikino restorano atstovė.

Skandinaviškas lašišos paštetas su japoniška miso pasta ir skrudinta itališka duonele. Valerijos Stonytės nuotr.

Skandinaviškas lašišos paštetas su japoniška miso pasta ir skrudinta itališka duonele. Valerijos Stonytės nuotr.


Anksčiau vykę teminiai vakarai tapo teminiais dienomis pietumis. Dienos pietūs restoranui, veikiančiam verslo centre, svarbūs – jame kasdien arba kas antrą dieną lankosi pastovus klientų srautas. Dėl šios priežasties siekiama paįvairinti dienos pietus. Kiekvieną ketvirtadienį 11–15 val. restoranas ruošia tam tikrai šaliai būdingus patiekalus, autentiškesnę atmosferą kuria specialiai parinktu grojaraščiu. Karolina užsimena, kad artimiausiu metu vyks prancūzų, marokiečių ir italų kultūrą pristatantys ketvirtadieniai.

Paklausta apie kitus renginius, ji atsako, kad artimiausiu metu jų bus ne vienas. „Vasarį organizuosime meilės dienos degustacinę vakarienę, o kovą imsimės lietuviškos virtuvės patiekalų, kurie, mūsų manymu, taip pat pasakoja ne ką prastesnes istorijas. Patieksime tai, ko lietuviai nėra ragavę, arba paruošime patiekalus kitokiu nei įprasta būdu“, – planus atskleidė pašnekovė.

Itališkas burata sūris su kaponata. Valerijos Stonytės nuotr.

Itališkas buratos sūris su kaponata. Valerijos Stonytės nuotr.


Naujų istorijų troškulio vedama restorano komanda sukūrė naująjį 3 etapų pusryčių meniu, kuriame susipynė Italijos, Ispanijos, Skandinavijos ir kitų kraštų skoniai. Pirmas ir paskutinis patiekalas visiems lankytojams yra vienodas, tačiau antrąjį galima rinktis. „Svečiams leidžiame pasirinkti tinkamiausią variantą: lengviems pusryčiams siūlome užkandį su burata, sotesniems – ispanišką omletą, o mėgstantiems saldžius pusryčius – blynelius“, – paaiškino Karolina.

Iš Karolinos pasakojimo atsiskleidžia dėmesys produktams, siekis pirkti žaliavas ir jas savarankiškai pasiruošti. Pusryčių meniu esanti granola ir itališka duona yra šviežiai paruošiama restorane. Lašiša rūkoma taip pat čia pat.

Amerikietiški blyneliai kepti su šviežiomis šilauogėmis. Galima pasirinkti su naminiu plaktu sviestu, kanadietišku klevų sirupu arba su plakta grietinėle. Valerijos Stonytės nuotr.

Amerikietiški blyneliai kepti su šviežiomis šilauogėmis. Galima pasirinkti su naminiu plaktu sviestu, kanadietišku klevų sirupu arba su plakta grietinėle. Valerijos Stonytės nuotr.


„Bendraudama su svečiais pastebėjau, kad apskritai pasikeitė požiūris į restoraną – tai nebėra tik ta vieta, kur einama vakare. Klientams įdomu, ką restoranai gali pasiūlyti pietums ar pusryčiams. Vakarinis meniu tapo mažiau svarbus“, – sako Karolina.

Padalinio vadovė teigia, kad ypatingesniais pusryčių patiekalais siekia privilioti klientus, mat „Untold“ vėlyvieji pusryčiai dar nėra plačiai žinomi. Pagrindinė kliūtis – lokacija: „Kadangi esame Žalgirio gatvėje, o ne centre, pusryčiautojams reikia pagalvoti, kodėl vertėtų iki mūsų atvažiuoti.“

„Untold“ namų gamybos granola su medumi, graikišku jogurtu ir flambé uogomis. Valerijos Stonytės nuotr.

„Untold“ namų gamybos granola su medumi, graikišku jogurtu ir „flambé“ uogomis. Valerijos Stonytės nuotr.


Paklausta apie privalumus, restorano atstovė įvardija neįpareigojančio „fast casual“ tipo interjerą, patogų susisiekimą, stovėjimo aikštelę. Skubantys dienos pietus čia renkasi dėl bistro linijos, dėl kurios klientams nereikia laukti padavėjo, patiekalus jiems įdeda tik išsirinkus.

Meniu. Jį sudaro trys patiekalai. Pirmasis, arba lengvai ryto istorijai pradėti, skandinaviškas lašišos paštetas su japoniška miso pasta ir skrudinta itališka duonele. Antrąjį patiekalą galima pasirinkti iš 3-ijų variantų (itališkas buratos sūris su kaponata ir skrudinta duonele arba „tortilla espanola“, ispaniškas omletas su „romesco“ padažu, čorisu, salotomis ir skrudinta duonele, arba amerikietiški blyneliai, kepti su šviežiomis šilauogėmis). Pabaigai – „Untold“ namų gamybos granola su medumi, graikišku jogurtu ir „flambé“ uogomis.

Gėrimai. Už papildomą kainą.

Kaina. 15 eurų.

„Untold“, Žalgirio g. 90, Vilnius. Restorano „Facebook“ paskyra.

Naujausi įrašai

bottom of page