top of page

Vėlyvieji vasaros pusryčiai ir pietūs atostogų režimu: ant stogo, dvarvietėje, pievose ir tarp gėlių

Nepražiopsokite vasaros, o tai reiškia – ir progų patirti šį tą naujo bei sukaupti pavyzdinių IG nuotraukų kolekciją. Patyrimų alksta ne tik skrandis, bet ir akys, jausmai, vaizduotė. Sudarėme trumpą, bet įspūdingą gastro (ir ne tik) patirčių maršrutą.





Geriausias gatvės maistas su vaizdu į piliakalnį

Vasaros kiemas Merkinėje, Varėnos rajone – keliautojo ir gastronomijos laidų autoriaus Vytaro Radzevičiaus sumanymas. Merkinės dvarvietėje, kur susilieja Nemunas, Merkys ir Stangė, priešais įspūdingą piliakalnį ir kvapą gniaužiantį kraštovaizdį, ant atviros ugnies kunkuliuoja puodai ir sklinda įvairių pasaulio virtuvių kvapai. Tai gatvės maisto vieta, kurioje laukia atradimai, įdomūs potyriai ir skoniai iš viso pasaulio.

Kas: Pasaulio puodai", #vasaroskiemas

Kur: Merkinė, Gardino g. 28


Rožinės svajonės virš miesto

Svajoti žiūrint į tolį ir pasilepinti tuo, kas lėkštėje, kviečia Lotynų Amerikos virtuvės baras restoranas, kuris turi terasą ant stogo su vaizdu į Vilniaus širdį. Čia vėlyvieji pusryčiai, verslo ir atostogų pietūs, Pietų Amerikos ritmai savaitgaliais ir romantiški pasimatymai po rožinėmis Palmėmis. Originali patirtis.

Kas: „Pink&Yellow" baras restoranas

Kur: Gedimino pr. 44a, Vilnius



Tarp milijono žiedų

Pietauti gėlių sode svajoja ne tik mažos mergaitės. Graži ir skani patirtis plius unikalios nuotraukos instagramui visa tai galima rasti tarp Vilniaus ir Kauno, Žiežmariuose, restoranas, kuris įsikūręs unikalioje vietoje tarp tūkstančių augalų. Žiežmarių Gėlių šiltnamiuose auginamos gėlės, salotos, prieskoniai, mikrožalumynai, braškės, avietės, moliūgai, smidrai, pomidoriukai ir daugybė kitų uogų bei daržovių, iš kurių čia pat ruošiami šviežutėliai valgiai. Dekoruoti, žinoma, gėlėmis ir žalumynais.


Kas: „Fiorito" restoranas

Kur: Triliškių km, Triliškių g.(Žiežmarių Gėlės šiltnamiai)



Vakarienė Ąžuolų girioje Šeimos restorano „Food in the Wood“, įsikūrusio Dūkštų ąžuolyne koncepcija - modern eco-ethno-accoustic šventės, netrikdančios natūralaus gamtos ritmo, ruošiamos neišgąsdinant aplinkiniuose miškuose lakstančių gyvūnėlių, ant lėkštės dedant viską, kas surinkta ir užauginta artimiausiose apylinkėse. Belieka tik maudytis miško garsuose, kvapuose, nusiprausti per dienas susikaupusį nerimą, prisigerti šviežios energijos. Raminanti medžių žalia, ir mėlyna tarp jų viršūnių, įmantrių miško raštų stebėjimas nutildo garsias mintis. Miškas gydo, sveikas maistas – taip pat.

Čia ruošiamos 5 patiekalų degustacinės vakarienes arba pietūs 8 ir daugiau svečių. (būtina užsisakyti iš anksto)

Kas: „Food in the Wood“

Kur: Bradeliškių kaimas 3, Dūkštos


Balta staltiesė pievoje

Vaikštant energetiniais labirintais, kuriuose keliui kaskart pasisukus 180°, susikeičia dirbantys smegenų pusrutuliai ir gali atplūsti naujų minčių srautai. Panašiai jaučiamės nuvykę į „Vilkinė gastro fields“ - zero mile ir slow food koncepcijas vystantį restoraną, kuris gali suorganizuoti pietus ne kur kitur, bet - pievoje! O pietums viskas iš čia pat – daržovės iš daržo už nugaros, medus iš avilio šalia, grybai iš miško. Tai erdvė, kurioje galima sugrįžti į save po to, kai bandydami aprėpti visą pasaulį, norėję visur spėti ir viską nudirbti, pajaučiame, kad vidus ima tuštėti ir reikia vietos naujoms idėjoms gimti.

Čia vyksta lėti savaitgalio brunchai, pasimatymai ir kitos gyvenimo šventės.



Kas: „Vilkinė Gastro Fields“

Kur: 3 Vilkinės kaimas, Buivydžiai, Vilniaus raj.




Įkvepiančių atradimų!



Naujausi įrašai

bottom of page