top of page

Vėlyvieji pusryčiai: persėdimas Varšuvoje

Sveiki sugrįžę ir atšventę Tarptautinę darbo dieną. Turiu pripažinti, kad esu iš tų, kurie, minėdami šią dieną, pasirenka nebegerbti jos darbu. Sekmadienį esu linkęs praleisti visiškai ramiai ir, žinoma, valgydamas vėlyvuosius pusryčius. Kartais sekmadienis man – ta diena, kai tenka susidėti paskutinius daiktus į kelioninį lagaminą ir pasitikrinti, ar pasas dar tebėra tame pačiame jo skyriuje. Apie kai kuriuos miestus yra sakoma, kad jie yra artimi arba tolimi. Kokia man yra Varšuva, dar nesu apsisprendęs, bet labai dažnai tai yra miestas, kuriame tenka keletą valandų laukti kito savo skrydžio.

1. „Ministerstwo Kawy“, Marszalkowska 27/35, Varšuva

Jeigu to laiko Varšuvoje man užtenka tik kavos puodeliui, jis tikrai bus išgertas vadinamojoje „Kavos ministerijoje“. Įsikūrusi tarp bažnyčios ir tramvajaus linijos, ši kavinė laikoma geriausios ir kokybiškiausios kavos tašku mieste. Jų sėkmės paslaptis ta, kad kavos pupelės yra užauginamos jau pažįstamų plantatorių, o vėliau kavinėje ruošiamos „La Marzocco“ espreso aparatu. Galima rinktis iš trijų kavos mišinių: „La Lia“ (Kosta Rika), „Biftu Gudina“ (Etiopija), „Saquarema“ (Brazilija).

Kavinėje taip pat yra šviežiai spaustų vaisių sulčių, plikoma „Cascara“ arbata (džiovintų kavos uogų arbata), tepami sumuštiniai, prekiaujama kišu, tartomis ir pyragais. Dažniausiai renkuosi „Šarlotka“ – tradicinį lenkišką obuolių pyragą (kaina 11 PLN, ~ 2,5 Eur) ir puodelį flat white (kaina 11 PLN, ~ 2,5 Eur).

Ministerija atsidaro 9 val. ryto.

2. „Sto900“, Solec 18/20, Varšuva

Iš išorės grafičiais apipaišytas „Sto900“ fasadas nežada nieko gero. Man labiausiai patinka pasakymas, kad nors „Sto900“ primena hipsterių irštvą, kurioje nuolatos sukama Bob Marley muzika, kavinės meniu yra ne pagal amžių subrendęs. Kasdien virtuvės šefas pagamina vos keletą improvizuotų ir modernizuotų lenkų virtuvės patiekalų. Pavyzdžiui, šonkauliukus, tradicinius koldūnus ar morkų ir citrinų sriubą.

Vėlyvieji pusryčiai patiekiami savaitgaliais 10:00–14:30 val. Sumokėjus 24 PLN (~ 5,5 Eur) galima pusryčiauti tiek, kiek telpa. Bufete rasite įvairių salotų, makaronų, kepinių, vaisių ir daržovių. Kavinė atsidaro 10 val.



3. „Bułkę przez Bibułkę“, Zgoda 3 (arčiau miesto centro – Pulawska 24), Varšuva

Ši vieta save vadina pusryčių ir priešpiečių restoranu. Tai – pusryčiai skubantiems ir mėgstantiems išbandyti skirtingų skonių sumuštinius. Taip pat čia rasite šviežių daržovių salotų, dienos sriubos pasiūlymą, beigelių, blynų. Sočiausi šio restorano pusryčiai – du kepti kiaušiniai su dešrelėmis, šonine ir pomidorais kainuoja 25 PLN (~ 5,7 Eur).

Darbo dienomis kavinė atsidaro 7:30 val., savaitgaliais – 9 val.


Jūsų vėlyvasis Robertas.

Iki kito skrydžio!

Naujausi įrašai

bottom of page