Vytauto Rumšo neišsenkančios energijos paslaptis – sveika mityba

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Vytauto Rumšo neišsenkančios energijos paslaptis – sveika mityba

    Aktorius ir renginių vedėjas Vytautas Rumšas svečius gali nustebinti ir savo gamybos sušiais, ir gardžiais šokoladiniais pyragėliais, tačiau pats geriau renkasi vaisių ar kokį kitą sveiką užkandį. Dėl to, ar egzotiniai kepti vabalai yra sveikas užkandis, dar galima padiskutuoti, tačiau Vytauto mėgstami trumai neabejotinai yra puikus (ir prabangus) pasirinkimas. „Juos galėčiau valgyti kasdien“, – sako aktorius. Apie tai, ko jis niekada neragautų ir be ko tiesiog negalėtų gyventi, smagiai pasikalbėjome su pačiu Vytautu.

    Vytautai, ar valgote pusryčius? O gal išgeriate tik kavos ar arbatos?

    Mėgstu skanius pusryčius, nesu iš tų žmonių, kurie juos praleidžia. Ryte linkstu link vaisių, daržovių ar salotų, dieną pradedu gaiviai. Patys geriausi pusryčiai man yra švieži vaisiai su natūraliu jogurtu. Pusryčiams renkuosi ir sultis, ir puodelį kavos. Neneigsiu, man kava yra skanu ir ją geriu ne dėl to, kad man jos reikia, nors, žinoma, būna ir tokių atvejų. Kai ryte darausi kavą, visuomet šviežiai sumalu kavos pupeles ir cinamoną, kuriuo pagardinu kavą. Kava man tarsi ritualas, per dieną išgeriu 2–3 puodelius.

    Kur dienos metu pietaujate? Kokius restoranus renkatės?

    Man dažnai pavyksta pietauti namuose, nes mano pagrindinis darbas dažnai būna vakarais. O jeigu reikia valgyti mieste, labai nekreipiu dėmesio į patį restoraną, renkuosi tai, kas būna arčiausiai ir kur tiekiamas šviežias maistas. Restoranuose paprastai užsisakau žuvies patiekalą ar salotas. Labai mėgstu sriubas, ji man yra privalomas pietų atributas. Mėgstu ir sušius. Arti teatro yra pora skanius sušius gaminantys taškai, todėl dažnai apsilankau ir ten.

    Jūs nevalgote mėsos, tačiau mėgstate žuvį. Linkstate prie vegetarizmo, veganizmo, o gal tiesiog sekate madą?

    Paprasčiausiai įvyko bandymas kurį laiką nevalgyti mėsos ir jis užsitęsė. Tuo labai džiaugiuosi, nes mėsos man nebereikia, nesijaučiu taip sunkiai, kaip buvo valgant mėsą.

    Baltymų ir energijos žmogui reikia, tad kuo pakeitėte mėsą?

    Mėsą pakeitė žuvis, grikiai ir kiti patys įvairiausi produktai. Mano geležies kiekis kraujyje dabar yra net didesnis, negu buvo tada, kai valgiau mėsą. Kol kas tikrai tie rodikliai puikūs ir jaučiuosi labai gerai.

    Kokių produktų dar nevalgote ir nemėgstate?

    Namuose stengiamės mažinti suvalgomų pieno produktų kiekį. Karvės pieno mūsų šaldytuve nėra, tačiau tikrai rastume bent kelių rūšių augalinio pieno. O produktų, kurių nemėgstu, nelabai yra. Net ir vaikystėje daug ir viską valgydavau. Iš tiesų, manęs niekada savo išvaizda ir gamybos būdu nežavėjo vėdarai, turbūt tai – vienintelis patiekalas, kurio nesinori valgyti.

    Dažniau renkatės saldžius ar sūrius užkandžius?

    Užkandžiauti apskritai nemėgstu. Tai darau nebent prie vyno taurės, tuomet pasirenku kokius skanius sūrius. Man labai patinka trumai, jei tik galėčiau, užkandžiams visada rinkčiausi juos.

    Ar pats mėgstate gaminti? O gal jums labiau patinka, kai gamina kas nors kitas?

    Nematau jokios problemos gaminti, man labai patinka tai daryti. Niekada neturiu vieno patiekalo, kurį sekasi gaminti. Kažkada puikiai gaminau mėsainius, mėgstu kepti žuvį su įvairiausiomis žolelėmis. Gaminu netgi sušius su skumbre!

    O ar jums patinka gaminti desertus?

    Seniau gamindavau šokoladinius pyragėlius, iš kurių išsilieja šokoladas, angliškai vadinamus lava cake. Bet dabar man pats skaniausias desertas yra chia sėklos su kokosų grietinėle ir šviežiais vaisiais. Pasaka, pats geriausias desertas!

    Kai keliaujate, eksperimentuojate ar renkatės įprastinius patiekalus?

    Be abejonės eksperimentuoju! Valgyti užsienio turgeliuose bei pažinti vietinę maisto kultūrą yra vienas maloniausių užsiėmimų ir pats tiesiausias kelias į vietinių širdis. Aišku, tokie eksperimentai ne visada gerai baigiasi, bet…

    Ką keisčiausio esate ragavęs kelionės metu?

    Italijos Pietuose, Palermo turguje valgiau keptas tuščias ėriuko žarnas ant pagaliuko. Nors vyrai jas rinkosi ir šlamštė, man pačiam jos buvo itin keisto skonio, tikrai mistiškas dalykas. Esu valgęs Islandijos delikatesą – pūdytą ryklį. Tai turbūt vienintelis gyvenime dalykas, privertęs bėgti į tualetą dar bekramtant. Esu ragavęs ir įvairiausių keptų vabalų, jie gan skanūs ir gali būti puikus užkandis.

    Kuo pats vadovaujatės dienos metu, kad turėtumėte daug energijos?

    Manau, kad visada reikia stengtis sveikai maitintis, atkreipti dėmesį į tai, ką dedi į burną. Pilnavertė mityba atneš daug energijos. Aišku, reikia nepamiršti bent šiek tiek sportuoti ir gerti daug vandens!

    #interviu #vytautasrumšas

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg