top of page

VMGmaster: Jamie Oliverio imperija toliau griūna. Darbo vietų neteko virš 1000 žmonių



Kad žymaus šefo Jamie Oliverio reikalai vis prastėja, buvo kalbama jau pernai. Tačiau praėjus metams, kaip rašo BBC.com, prošvaisčių nematyti – J. Oliverio imperija toliau byra ir dabar darbo vietų Jungtinėje Karalystėje neteks virš tūkstančio žmonių. Restoranų tinklą „Jamie’s Italian“ bei restoranus „Barbecoa“ ir „Fifteen“ valdanti grupė buvo perduota audito kompanijai. 22 iš 25 šioje grupėje dar veikusių restoranų jau užsidarė.

Manoma, kad dėl nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių kalta ekonomika ir auganti konkurencija. Nepadėjo ir J. Oliverio 4 mln. svarų įnašas, nes nepaisant šio įnašo, daugiau taip reikalingų investicijų nebuvo sulaukta.

Kaip teigia svetingumo industrijos ekspertas Simonas Mydlowski, keičiantis rinkos tendencijoms, J. Oliveris nesugebėjo išlikti aktualus. Maisto versle šiuo metu visąlaik reikalaujama pokyčių, nuo meniu atnaujinimų iki šiuolaikiško požiūrio į komunikaciją su svečiais. Konkurencija auga, tad mažesniems nepriklausomiems restoranams yra lengviau būti lankstiems ir keistis.

Visgi tarptautiniai restoranų tinklai, tokie kaip „Jamie’s Pizzeria“, „Jamie’s Deli“ ir tas pats „Jamie’s Italian“, veiks ir toliau. Pačioje Jungtinėje Karalystėje kol kas dar veikia du „Jamie’s Italian“ restoranai ir „Jamie Oliver’s Diner“ Londono Gatviko oro uoste – šių vietų likimą auditas svarsto. Nepaliestas liko restoranas „Jamie Oliver’s Fifteen Cornwall“ Votergeito įlankoje, kuris veikia pagal frančizę.

Naujausi įrašai

bottom of page