top of page

VMG žengia į 2017-uosius: kartu prisiminkime 12 ryškiausių praėjusių metų darbų



Ar jūs metų gale susirašote ateinančiųjų metų tikslus? VMG komandai tai – įrankis augti ir tobulėti, taip pat – nebijoti svajoti. Drąsiausios mūsų svajonės nugula į popieriaus lapus, o po to, metų gale, žiūrime, kaip mums pavyko viską įgyvendinti. Šiemet savo ryškiausiais darbais dalijamės su jumis, kad dar kartą visi kartu išgyventume akimirkas, kuriomis didžiavomės.

5 metų jubiliejus ir VMG kulinariniai apdovanojimai

Spalio pabaigoje visus kvietėme į vos prieš kelis mėnesius po 10 metų rekonstrukcijos atidarytą Martyno Mažvydo biblioteką. Būtent šią įspūdingą vietą išsirinkome atšvęsti 5 metų VMG jubiliejų. Gimtadienį sujungėme su jau trečią kartą vykstančiais VMG kulinariniais apdovanojimais, kurie šiemet išaugo iš Lietuvos ribų ir tapo tarptautiniais – įvertinome ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos bei Estijos kulinarinio pasaulio geriausius. Renginyje dalyvavo daugiau nei 400 svečių, jiems buvo specialiai paruošta austrių „biblioteka“, desertų salė ir intriguojančios kokteilių ir šampano erdvės bei išskirtinis desertų pristatymas, kuriems gaminti pirmą kartą Lietuvoje buvo panaudoti 3D spausdintuvai. Svečių nuotraukų galeriją rasite ČIA.


Knyga „7 ingredientai vaikams“

Vilniaus knygų mugėje vasarį po kelerių metų intensyvaus darbo pristatėme išskirtinę kulinarinę-edukacinę knygą. Ji skirta vaikams nuo 3 iki 13 metų. Iš šios knygos, kurios pagrindinis herojus – Septynrankis, vaikai patys išmoks pažinti ne tik įvairius virtuvės ir stalo įrankius bei prietaisus, bet ir skirtingus ingredientus, kurie neatsiejami nuo sveiko ir skanaus maisto. Įtraukiančiai vaikams atskleidėme, kaip vyksta maisto gamybos procesas ir ką galima aptikti sode, darže ar miške. Septynrankis su vaikais pasidalijo ir savo kulinarine knyga, kurioje – daugiau nei 50 receptų. Knygą papildėme vaikiškomis sausainių formelėmis, su knygos herojais susijusiais pyragų trafaretais ir net specialiais lipdukais, dėl kurių galėsite stebėti, kaip vyksta jūsų vaiko tobulėjimo procesas. Knygą savo vaikui padovanoti galite iš ČIA.


Portalas IKONA.TV

Kovą pristatėme unikalų gyvenimo būdo portalą moterims IKONA.TV, kuriame – daugiau nei 80 proc. turinio sudaro videoreportažai. Portalui vadovauja rinkodaros ir grožio ekspertė Justė Pinkevičienė. Portale kalbame tomis temomis, kurios mums iš tiesų rūpi, todėl ikoniškų moterų rytas prasideda, o vakaras baigiasi su www.ikona.tv stiliaus, grožio, maisto, sporto, pramogų ar tiesiog gyvenimiškais reportažais. Išskirtinį Agnės Jagelavičiūtės interviu apie tai, kas esi ir kuo norėtum būti, gali pamatyti ČIA.

Visos naujienos ir apžvalgos jūsų laukia ČIA.


Vienerių metų žurnalo IKONA gimtadienis

Gegužę gyvenimo būdo žurnalas IKONA, kaip ir dera tokiam leidiniui, labai stilingai ir skaniai, o tiksliau – saldžiai, atšventė savo vienerių metų gimtadienį Vokiečių gatvėje įsikūrusioje „Sugamour“ desertinėje. Daugybė stilingų svečių, dieviški desertai ir šampanas, šypsotis verčianti muzika – toks buvo ikoniškas žurnalo IKONA gimtadienis. O gruodį pristatėme jau 6 žurnalo numerį! Visus numerius rasite ČIA.


Jubiliejinis IKONA viršelis


Žurnalo VERDU ir KEPU gimtadienis

Dar vieną gimtadienį šventėme metų pabaigoje. 2015 m. gruodį jums pristatėme nepakartojamą žurnalą „Verdu ir kepu“, kuris pasirodo kas du mėnesius su daugiau nei 130 receptų ir idėjų. Gimtadienio proga žurnalo vyr. redaktorė Elžbieta ne tik sukūrė dar didesnį šventinį žiemos numerį, bet ir pristatė nufilmuotus žurnalo kūrimo darbų užkulisius. Juos galite pamatyti ČIA.

Pavartykite naujausią žurnalo numerį.



Projektas „VMG Mokykla“

Šiemet ketvirtus metus skaičiuojančio projekto „VMG Mokykla“ įrengtų modernių klasių Lietuvos mokyklose skaičius jau išaugo iki 6! Projektą kuria ir įgyvendina „Virtuvės mitų griovėjų“ ir VŠĮ „Atsakingas verslas“ komandos. Projekto „VMG Mokykla“ modernios kulinarinės klasės jau įrengtos Vilniaus, Klaipėdos, Alytaus, Pabradės, Karmėlavos ir Molėtų mokyklose. Kaip atrodo klasės prieš ir po rekonstrukcijos, pamatykite ČIA.



Projektas „VMG Akademija“

Rugsėjį startavo projektas, kurio pagrindinis tikslas – gerinti Lietuvos restoranuose ir kavinėse klientų aptarnavimo lygį, suteikiant galimybę padavėjais dirbantiems žmonėms kelti savo kvalifikaciją. Projekto autoriai nori pakeisti ne tik visuomenės, bet ir daugelio darbdavių požiūrį į padavėjo darbą. „Aš dirbu padavėju jau apie 10 metų. Save vadinu ne tik padavėju, bet ir pardavėju. Kodėl? Aš juk ne tik atnešu maistą ir nunešu lėkštes. Nuo manęs dažnai priklauso, ką klientas užsisakys ir kaip nusiteikęs jis bus“, – sako Linas Ginaitis, padavėjas ir vienas „VMG Akademijos“ idėjos sumanytojų. Visas projekto naujienas galite sekti ČIA.


TV laidos – „Skonio lenktynės“ ir „Kulinariniai triukai“

Metus pradėjome lenktyniaudami antrajame laidos „Skonio lenktynės“ sezone, o metus baigėme su mūsų nauja laida – „Kulinariniai triukai“. Netikėčiausi receptai, įdomūs pašnekovai ir idėjos, kaip kuo mažiau laiko praleisti virtuvėje, bet pasiekti geriausią rezultatą – tokios VMG laidos. Rudens sezoną su jumis bendravo ir ypatinga VMG vaikų komisija. Gruodį su jumis atsisveikinome, tačiau jau prasidėjo naujos, pavasarinės laidos pasiruošimo darbai. Pažadame, staigmenų netrūks ir vėl susitiksime TV3 televizijoje! Na, o kol kas galite smagiai pasijuokti iš kadrų, kurie nepateko į laidas.

Visos „Skonio lenktynių“ laidos ČIA. Visos „Kulinarinių triukų“ laidos ČIA.


VMG ir LIDL bendradarbiavimas

Pavasarį su jumis pasidalijome ir kitokiomis verslo naujienomis – pranešėme apie savo bendradarbiavimą su į Lietuvą atėjusiu LIDL prekybos tinklu, taip pat – apie VMG maisto reklamos agentūros sukūrimą. Su savo partneriais LIDL surengėme ne vieną renginį, kūrėme prekių katalogus, sukūrėme ir knygą vaikams bei vynų katalogą.


Radijo laida „Skonio iššūkis“

Šiemet su jumis sveikinomės ne tik televizijos eteryje – galėjote mus išgirsti ir per radiją! Visą rudenį kalbėjome apie skonio iššūkius per „Žinių radiją“. Dalijamės džiugiomis naujienomis – nuo sausio ir toliau mus girdėsite, tik nuo šiol bendrausime kiekvieną ketvirtadienį, 16:08 val.

Visi laidos įrašai ČIA.

Knyga „99 Places of Taste in the Baltics“

Inicijavome išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.

ČIA sekite visas VMG komandos aplankytas vietas ir vartykite fotoalbumus.


Įvertinimas – vienas geriausių leidėjų pasaulyje

Jau dvejus metus iš eilės džiaugėmės, kad „World Gourmand Cookbook Awards“ mus pripažindavo geriausiu pasaulyje kulinariniu žurnalu, tačiau dar vienu įvertinimu tapo mūsų pripažinimas vienu geriausių žurnalų per visus 20 metų, kai rengiami šie apdovanojimai.

„Be proto didžiuojamės atsidūrę geriausių iš geriausiųjų trejetuke. Mums jau seniai nebegali būti prikišama, kad esame iš mažos šalies – juk dvejus metus iš eilės įveikėme daugiau nei 200 kulinarinių žurnalų iš viso pasaulio ir buvome pripažinti geriausiais“, – džiaugiasi Alfas Ivanauskas.

Visus VMG kulinarinius žurnalus rasite ČIA.


Naujausi įrašai

bottom of page