Jums reikės:
250 g virtų perlinių kruopų (paragaukite pakeitę grikiais arba bolivinėmis balandomis )
1 cukinijos
½ žiedinio kopūsto
¼ brokolio
3 trumpavaisių agurkų
100 g žaliųjų žirnelių
saujos šilauogių (paragaukite pakeitę gervuogėmis)
šaukštelio „chia“ sėklų
kelių mėtos šakelių
½ citrinos
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
Receptas:
Žiedinius kopūstus ir brokolius išskirstykite nedideliais žiedynais.
Cukiniją supjaustykite nedideliais griežinėliais. Šias daržoves kartu su žaliaisiais žirneliais sudėkite į kepimo formą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
Kepkite iki 230 °C įkaitintoje orkaitėje apie 8 min.
Keptas daržoves šiek tiek atvėsinkite ir sumaišykite su kruopomis ir pjaustytais agurkais.
Apibarstykite uogomis, „chia“ sėklomis, mėtomis ir apšlakstykite citrinos sultimis.