top of page

VMG valgo: burokėlių ir lęšių salotos su apelsinų padažu

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Jums reikės:

500 g įvairių rūšių burokėlių

1 bandelės arba kelių riekelių šviesios duonos

1 pankolio

½ mango

50 g migdolų

400 g virtų lęšių

kelių šaukštų apelsinų džemo

alyvuogių aliejaus

šviežių bazilikų

druskos, juodųjų pipirų

Receptas

  1. Burokėlius supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais. Sudėkite juos į kepimo formą, apšlakstykite aliejumi, užberkite druskos ir pipirų. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

  2. Tuo metu nedideliais kubeliais supjaustykite duoną ir paskrudinkite keptuvėje.

  3. Plonomis riekelėmis supjaustykite pankolį ir nuluptą mangą. Sumaišykite su lęšiais ir duonos skrebučiais.

  4. Paruoškite padažą: apelsinų džemą išmaišykite su keliais šaukštais alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir pipirų.

  5. Į salotas sudėkite keptus burokėlius, apibarstykite bazilikais ir apšlakstykite paruoštu padažu bei apibarstykite migdolais.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Naujausi įrašai

bottom of page