VMG valgo: burokėlių ir lęšių salotos su apelsinų padažu

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    VMG valgo: burokėlių ir lęšių salotos su apelsinų padažu

    Valerijos Stonytės nuotr.


    Jums reikės:

    500 g įvairių rūšių burokėlių

    1 bandelės arba kelių riekelių šviesios duonos

    1 pankolio

    ½ mango

    50 g migdolų

    400 g virtų lęšių

    kelių šaukštų apelsinų džemo

    alyvuogių aliejaus

    šviežių bazilikų

    druskos, juodųjų pipirų

    Receptas

    1. Burokėlius supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais. Sudėkite juos į kepimo formą, apšlakstykite aliejumi, užberkite druskos ir pipirų. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

    2. Tuo metu nedideliais kubeliais supjaustykite duoną ir paskrudinkite keptuvėje.

    3. Plonomis riekelėmis supjaustykite pankolį ir nuluptą mangą. Sumaišykite su lęšiais ir duonos skrebučiais.

    4. Paruoškite padažą: apelsinų džemą išmaišykite su keliais šaukštais alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir pipirų.

    5. Į salotas sudėkite keptus burokėlius, apibarstykite bazilikais ir apšlakstykite paruoštu padažu bei apibarstykite migdolais.

    Valerijos Stonytės nuotr.


    #lęšiai #migdolai #ŽivilėGeina #mangas #salotos #Pankolis #burokėliai #apelsinųpadažas

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg