top of page

VMG rekomenduoja: dovanokite knygas

Kiekvienoje virtuvėje turi būti bent viena receptų knyga. Praktiška, naudojama ir gelbstinti įvairiausiose situacijose. Dar gerai būtų, jei ir originalių idėjų pasiūlytų. Jei pažįstate tikrų virtuvės asų ar tiesiog mėgėjų, dievinančių kulinarines knygas, o patys vis dar ieškote ir nerandante dovanų tiems patiems artimiausiems, siūlome panaršyti po kulinarinių knygų lentynas.


isalkusiems keliautojams copy[2]

1. Jolita Koruklu. „Turkijos virtuvė“. Dar viena skonių ir kvapų kupina šalis, iš kurios keliautojai būtinai parsiveža ką nors skanaus. O kodėl gi nepabandžius turkiškos virtuvės perkelti į namus? Pavyzdžiui, pasigaminkite dievišką desertą baklavą. Naminio maisto gerbėjams.

2. Gintarė Marcel. „Provanso skoniai. Daugiau nei 140 skaniausių Viduržemio jūros regiono valgių“. O koks keliautojas nemėgsta Pietų Europos skonių, kvapų ir gamtos? Šioje knygoje atskleidžiamos skaniausių Pietų Europos patiekalų paslaptys: subtilūs Provanso ir temperamentingi kitų Viduržemio jūros krantų receptai.

3. David Lebovitz. „Mano Paryžiaus virtuvė“. Knyga tiems, kurie trokšta pakeliauti kulinariniais Paryžiaus vingiais bent vartydami knygos puslapius. Šiuolaikinė paryžietiška virtuvė, įdomios istorijos ir puikus stilius.

4. Inga Kupšytė. „Graikijos virtuvė“. Inga jau penkerius metus gyvena Graikijoje, domisi gastronomine jos kultūra ir tyrinėja ne tik klasikinius graikiškus patiekalus, bet ir tuos, kuriuos tenka paragauti ne kiekvienam keliautojui. Visas paslaptis atrasite „Graikijos virtuvėje“.


naminio maisto gerbejams copy[3]

Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas, Martynas Praškevičius. „7 ingredientai. Draugams“. Vaišingiausiems ir draugiškiausiems gamintojams. Dovanokite šią knygą tiems, kurie visada pasitinka jaukiuose ir gardaus maisto kvapo sklidinuose namuose. Jie tikrai atras tai, kuo bus džiugu dalintis.

Agnė Jagelavičiūtė. „Mažos nuodėmės taisyklė: kaip valgyti viską ir nestorėti“. Tiesiai ir nuoširdžiai Agnė kalba ir rašo net ir apie maistą. Pravers tiems, kurie mėgsta gaminti, tačiau ieško sveikų, bet kartu ir nuodėmingų receptų bei patarimų, kaip „sveika“ suderinti su „skanu“.

Jamie Oliver. „Gaminame su meile“. Jamie‘is garsėja paprasto, greito, bet kartu sveiko ir skanaus maisto gaminimu. Laisvalaikio receptai, kuriuos valgo visi, tiks tiems, kurie mėgsta gaminti greitai ir gardžiai.

Beata Nicholson. „Beatos virtuvė: prie stalo Lietuva“. Šeštojoje Beatos knygoje naminio maisto gerbėjai ras patiekalų, kuriuos lietuviai gamina kasdien ir švenčių progomis. Tai receptai maisto, su kuriuo lietuviai užauga.


sveikos gyvensenos advokatams copy

Davina McCall. „Virtuvė be cukraus“. Visi žinome, kad cukrus – tai baltoji mirtis. Tačiau jo daug suvartojame net nenutuokdami. Autorė siūlo receptus, kurie padės iš kasdienybės išspirti cukrų ir pasijusti nuostabiai bei valgyti gardžiai.

Jurgita Djakonovaitė. „Žalia – gardu. Sveiki patiekalai pagal sezoną“. O ką valgyti žaliavalgiams šaltuoju metų laikotarpiu, kai tinkamų produktų racionas smarkiai sumažėja? Kūrybiški atradimai pravers net ir visavalgiams. Tiesiog paragaukite.

Renata Ničajienė. „Gero maisto dienoraštis. Žiema“. Dienoraščio principu parašyti receptai, kurie yra tradiciniai, sezoniški, tačiau kartu sveikesni nei įprastai. Po kiekvienu receptu yra dietistės komentaras, kuris padės suprasti, kodėl vienas ar kitas ingredientas yra naudingas arba kenksmingas.

Inga Krasuckienė, Katerina Buldakova. „Kepiniai be glitimo“. Šios autorės parodė, kaip galima pasigaminti skaniausių blynelių paprastai ir be glitimo. Tinka tiems, kurie dėl vienų ar kitų priežasčių nutarė atsisakyti glitimo turinčio maisto, tačiau vis dar trokšta džiuginti artimuosius bei svečius saldžiais kasdieniais arba šventiniais kepiniais.


vegetarams copy[3]

Jurgita Djakonovaitė. „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“. Norintiems sugriauti mitą, kad žaliavalgystė yra tik prėskų, beskonių valgių mityba. Dovanokite tiems, kurie domisi ir ieško, kur pasisemti idėjų.

Fania Lewando. „Vilniaus vegetariškų patiekalų knyga. Tradicinė tarpukario Vilniaus žydų virtuvė. Legendinio Fanios Lewando restorano receptai“. Pavadinimas kalba už save. Dovanokite knygą vegetarams, kurie nori praplėsti akiratį ir išbandyti naujų, bet kartu ir tradicinių patiekalų.

Hugh Fearnley-Whittingstall. „Vegetariški patiekalai kiekvieną dieną“. Tiks tiems, kuriems pristinga idėjų kasdien gaminant be mėsos. Jei tai apie jus, dovanokite sau!

David Bez. „Salotos su meile. Visavalgiams, žaliavalgiams, vegetarams, veganams“. Net 260 salotų receptų! Apetitą žadinančios nuotraukos ir skonių deriniai, kurie tiks visiems, besidomintiems sveika mityba.

Naujausi įrašai

bottom of page