VMG pakeis požiūrį į aptarnavimą – atidarome „VMG Akademiją

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    VMG pakeis požiūrį į aptarnavimą – atidarome „VMG Akademiją

    Beprasidedant naujiems mokslo metams VMG kelia kartelę profesinėje srityje. Nuo rugsėjo startuoja „VMG Akademija“, kurioje savo sričių profesionalai mokys 12 padavėjais norinčių tapti jaunų žmonių.

    VMG vadovas Alfas Ivanauskas, šioje srityje dirbantis daugiau nei 12 metų, teigia, kad restoranų savininkai ir vadovai skundžiasi profesionalių padavėjų stoka.

    „VMG projekto tikslas – griauti nusistovėjusius stereotipus. Padavėjo amatas dažnai nuvertinamas kaip „neprestižinis“ ir skirtas tik studentams kaip tarpinė stotelė. Mes norime parodyti, kad šis amatas yra ne tik įdomus, bet gali būti ir pelningas. Esame suorganizavę šimtus renginių, į kuriuos kviečiame tik pačius geriausius šalies padavėjus, ir, atvirai galiu pasakyti: profesionalūs padavėjai rinkoje yra išgraibstomi. Taigi, mes pasiruošę išugdyti geriausius darbuotojus, kurie garantuotai ras darbo vietas“, – sako Alfas Ivanauskas, vienas „VMG Akademijos“ iniciatorių.

    Projekto autoriai nori pakeisti ne tik visuomenės, bet ir daugelio darbdavių požiūrį į padavėjo darbą. „Aš dirbu padavėju jau apie 10 metų. Save vadinu ne tik padavėju, bet ir pardavėju. Kodėl? Aš juk ne tik atnešu maistą ir nunešu lėkštes. Nuo manęs dažnai priklauso, ką klientas užsisakys ir kaip nusiteikęs jis bus“, – sako Linas Ginaitis, padavėjas ir vienas „VMG Akademijos“ idėjos sumanytojų.

    A. Ivanauskas ir L. Ginaitis džiaugiasi, kad tai bus pirmoji akademija Baltijos šalyse, kuri mokys šio amato per praktinius ir kūrybinius užsiėmimus. Juos ves psichologai, aktoriai, choreografai, veidotyrininkai ir geriausi Lietuvos bei užsienio restoranų savininkai. Dalyviai bus mokomi taisyklingos laikysenos, improvizacijos meno, įvairių kavos paruošimo būdų, tinkamo vyno patiekimo ir bendravimo ypatumų.

    „Mokymai užtruks keturias su puse savaitės. Jau dabar sudaromi specialūs sąrašai, nes sulaukiame paraiškų net iš kitų šalių restoranų apmokyti jų darbuotojus“, – teigia A. Ivanauskas.

    Pasak L. Ginaičio, būsimiems padavėjams svarbu suprasti, kad ne darbdavys moka jiems atlyginimą, o svečias. „Kiek tu parduosi, tiek ir turėsi. Normalus pardavėjas gerame restorane turėtų užsidirbti ir iš arbatpinigių“, – sako L. Ginaitis.

    Nuo rugpjūčio 5 dienos prasidėsiančioje atrankoje galės dalyvauti visi norintys. VMG sudaryta komisija atrinks 12 žmonių, kurie baigs „VMG Akademiją“.

    Atrankos konkurse į vyksiančius mokymus galės dalyvauti visi norintys, o atrankos komisija vadovausis aiškiais kriterijais, kurių svarbiausias – motyvacija. Norintys dalyvauti anketą ras ČIA. 

    #AlfasIvanauskas #linasginaitis #padavėjai #vmgakademija

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg