top of page

VMG’iečio eksperimentas: rezultatai po 4 mėnesių vegetarizmo

Kai sausio pabaigoje kalbėjome su Mantu (Skaitykite čia), jis buvo eksperimentuojantis bei žuvį valgantis vegetaras. Praėjus keturiems mėnesiams, prisiminėme apie pradėtą Manto kelionę vegetarizmo link, tad, užuosdami virtuvėje ruošiamą mėsą, sėdome prie to paties stalo. Niekas nežinojo, kokios mitybos šalininkas jis yra dabar.

Mantai, ar dar neišklydai iš vegetarizmo kelio?

Vis dar nevalgau mėsos, bet buvau išklydęs tris kartus. Vieną kartą mane užbūrė naktinis gyvenimas ir, nuėjęs į vieną greito maisto restoraną, nusipirkau mėsainį. Kitą kartą negalėjau atsisakyti lazanijos, kurią vakarėlyje gaminome kartu su draugu. Žinojau, kad ji bus skani ir aš jos norėsiu. Paskutinį kartą tai įvyko, kai gamtoje kepėme vištienos sparnelius. Suvalgiau labai daug, buvo nesmagu, jaučiausi sunkus, sunku buvo net vairuoti, jaučiausi prilipęs prie žemės. Tada ir pajutau, kad esu dešimt tūkstančių kartų lengvesnis, kai nevalgau mėsos.

Kaip tai nutiko? Negi pamiršai, kad esi vegetaras?

Nepamiršau, bet tiesiog užsinorėjau mėsos. Išklystu kartą per tris savaites. Žinojau, kad geriausias vaistas po vakarėlio yra būtent greito maisto restorane ruošiamas maistas. Man padėjo, bet sąžiningai stengiuosi nevalgyti mėsos. Yra ir soja, bet kai reikėjo gydytis (nuo vakarėlio pasekmių – red. past.), pasirinkau vaistą, kuris jau yra patikrintas gyvenimo.

Tačiau šiuos mėnesius vis dar vadini eksperimentiniais. Gal derėtų tai pradėti vadinti gyvenimo būdu?

Nenoriu savęs vadinti vegetaru, nes savęs vadinimas kažkuo labai įpareigoja. Jei ateinu pas draugus, kurie gamina ką nors iš mėsos, sakau, kad nenoriu, arba kad mėsos nenoriu šiandien. Kai pasakai, kad nevalgai mėsos, pasipila 1001 klausimas, į kuriuos aš tikrai neturiu atsakymo. Tai sukausto ir įtalpina į tam tikrus rėmus, tave ima stebėti. Neduok Dieve, kada nors vėliau pamatys valgant mėsą ir sakys, jog sakė, kad aš valgysiu mėsą. Kitiems aš nieko neįrodinėju. Šis eksperimentas yra man.

Kai kalbėjome paskutinį kartą, sakei, kad jautiesi mažiau agresyvus, mažiau piktas ir geresnis. Kaip jautiesi dabar?

Niekas nesako, kad tapau geresnis, bet atsirado žmonių, kurie mano, jog esu jų bendramintis ir galiausiai tapsiu veganu. (Ar norėtum tai išbandyti?) Ne, nes dievinu ledus ir mano gyvenime yra trys dalykai, kuriems nėra netinkamo meto. Juos valgyti sau leidžiu viduryje nakties, viduryje darbo ar viduryje treniruotės. Tai yra bulvytės, „Fanta“ ir ledai. Bulvytės yra bulvytės, kai geri „Fanta“, esi fantastiškas, o ledai visada pakelia nuotaiką. Šie maisto produktai turi savo vibe (liet. energiją, vibraciją) ir yra motyvuojantys.

Kur dabar valgo Mantas:

„Zatar“ („Kai pirmą kartą pas juos apsilankiau, sakiau, kad dėl tokių žmonių, kaip jie, turėtų bankrutuoti visos kebabinės“, – sako Mantas), „Radharanė“, „Briusly“.

Naujausi įrašai

bottom of page