VMG akimirkos iš parodos „Adventur 2017“ (+ receptai)

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    VMG akimirkos iš parodos „Adventur 2017“ (+ receptai)

    Šiandien startavo viena mūsų laukiamiausių parodų – tarptautinės turizmo ir aktyvaus laisvalaikio paroda „Adventur“. Jos metu Alfo Ivanausko vedama VMG komanda sukasi Turizmo departamento stende. Mes Jums gaminame, atsakome į visus klausimus, kartu ragaujame ir stebiname vis nesibaigiančiais kulinariniais triukais!

    Beje, dieną čia mes pradėjome pergalingai – VMG 2016 metais išleista knyga „99 Places of Taste in the Baltics“ tapo sėkmingiausia Lietuvos metų turizmo iniciatyva.

    VMG idėjinis vadas Alfas Ivanauskas (Valerijos Stonytės nuotr.).


    Pirmoji VMG improvizacija – patiekalai su lietuvių dar nepakankamai įvertintais grikiais. Alfas pataria grikius virti apie 12 minučių ir išlaikyti birią jų struktūrą. Turite daugiau laiko ir planuojate grikius valgyti rytdieną? Užmerkite kruopas iš vakaro ir sugalvokite kuo juos gardinsite.

    Valerijos Stonytės nuotr.


    Desertiniai grikiai su varškės sūriu ir uogomis

    Jums reikės: varškės sūrio, mango, skysto medaus, jūsų mėgstamų šviežių uogų, išvirtų grikių.

    1. Supjaustykite mangą.

    2. Supjaustykite arba sutrupinkite varškės sūrį.

    3. Suberkite mango kubelius ir smulkintą varškės sūrį į dubenį. Sudėkite grikius, užpilkite medumi. Sumaišykite. Sudėkite košę į serviravimo indus ir apibarstykite uogomis.

    Valerijos Stonytės nuotr.


    Ypatingos grikių ir rūkytos skumbrės salotos

    Jums reikės: karšto rūkymo skumbrės (gali būti rūkyta lašiša, tunas), marinuotos raudonosios paprikos, saliero, skysto arba pašildyto medaus, citrinų sulčių, kalendros (ar baziliko), gražgarsčių (gali būti špinatai ar kitos salotos), grikių.

    1. Pakankamai smulkiai supjaustykite du saliero stiebus. Juos sudėkite į didesnį indą ir įpilkite medaus, įdėkite šaukštą grūdėtų garstyčių, išspauskite citrinų sulčių. Išmaišykite rankomis. Palikite salierą šiek tiek pasimarinuoti.

    2. Supjaustykite raudonąją marinuotą, šiek tiek pakeptą papriką. Sumaišykite su salieru.

    3. Suplėšykite skumbrę.

    4. Suberkite grikius į dubenį su salieru ir paprika. Įdėkite salotas. Sumaišykite su skumbre.

    Valerijos Stonytės nuotr.


    Valerijos Stonytės nuotr.


    Primename, kad VMG galite sutikti „Litexpo“ parodų rūmuose, 3 salėje, Turizmo departamento stende.

    Šeštadienį (sausio 21 d.) 12 val. ir 16 val. Alfas gamins silkės tema.

    Sekmadienį (sausio 22 d.) 14 val. ir 16 val. Alfas gamins burokėlių tema.

    Visą nuotraukų albumą rasite VMGonline.lt „Facebook“ paskyroje.

    #adventur #AlfasIvanauskas #Litexpo #paroda

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg