top of page

Viščiukas su prieskoniniu sviestiniu marinatu

Traški odelė, sultinga mėsa. Tobulo kepto viščiuko receptas pietums ar vakarienei. Skanaus!

keptas viščiukas, Alfo receptas

4–6 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas ~60 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Keptam viščiukui reikia:

  • Viščiuko (1,4–1,6 kg)

  • Marinatui:

  • 4–5 šakelių petražolių

  • 2–3 nemažų skiltelių česnako

  • 1 šaukšto kečupo

  • 1 šaukšto rūkytos paprikos

  • 1 šaukštelio maltos aitriosios paprikos

  • 1 šaukštelio juodųjų pipirų

  • 1 šaukšto jūros druskos

  • 100 g labai minkšto sviesto

  • 1 citrinos

  • Keptų paprikų ir virtų lęšių (patiekti)


  1. Į smulkintuvo indą sudėkite visus marinatui skirtus produktus, išskyrus sviestą, ir sutrinkite. Sviestą sumaišykite su marinatu. „Atkelkite“ nuo krūtinėlės viščiuko odą ir ištepkite krūtinėlę sviestu su prieskoniais, didesne dalimi marinato ištrinkite viščiuką iš viršaus ir vidaus.

  2. Citriną supjaustykite ketvirtadaliais, šiek tiek išspauskite sulčių ant viščiuko, likusią citriną sudėkite į viščiuko vidų.

  3. Viščiuko kojeles suriškite, o sparnus sukiškite į „kišenėles“ (tiesiog įpjaukite filė šonuose). Viščiuką dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C ir kepkite 60 min. kartkartėmis palaistydami viščiuką susidariusiomis sultimis.

  5. Patiekite su keptomis paprikomis ir lęšiais.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page