top of page

Virtuvės enciklopedija. Lazdynų riešutai – ne tik desertams

Rudens gėrybės – tai ne tik obuoliai, kriaušės, grybai ir bulvės. Tai ir riešutai. Ką verta žinoti?

riešutai, lazdyno riešutai, vmgonline.lt, Alfo receptai
Unsplash.com nuotr.
  • Riešutiniai morengai pavergia savo skoniu. Pavergia ir tartos, tortai, tartaletės, prašmatniausi pyragai – nes malonus, lengvai salstelėjęs kepintų lazdynų riešutų skonis tiesiog priverčia jausti priklausomybę. Bet neapsiribokime vien desertais. Lazdynų riešutai naudojami ir padažuose, salotose, užkandžiuose.

  • Negliaudyti riešutai geriau išsilaiko. Pirkdami negliaudytus riešutus rinkitės nesutrūkinėjusiu ir kitaip nepažeistu kevalu. Kadangi ilgiau laikomi gliaudyti riešutai gali karstelėti, pirkite jų tiek, kiek reikia tam kartui.

  • Keptuvėje riešutai apkepa netolygiai, kepkite juos orkaitėje. Jei reikia, nuimti luobelę, tuomet pakepinkite riešutus, o po to patrinkite tarp delnų arba rankšluostyje. Riešutų branduoliai lengvai išsiima.


 

Receptai su lazdynų riešutais:




Naujausi įrašai

bottom of page