top of page

Vilniuje prasidėjo gastronomijos savaitgalis „Riga. Your flavourite city“

Ketvirtadienį, gruodžio 10 d., sostinės restorane „Dine“ prasidėjo Latvijos gastronomijos savaitgalis „Riga. Your Flavourite city“, skirtas susipažinti su šiuolaikine Rygos virtuve. Šio savaitgalio metu bus galima paragauti patiekalų, pagamintų iš tradicinių, Latvijai būdingų produktų.

Restorano „Dine“ lankytojai visą savaitgalį iki šeštadienio, gruodžio 12 d., vakarienių metu galės ragauti specialiai šiam renginiui geriausio Latvijos virėjo Mario Jansono (Māris Jansons) sukurtų ir ruošiamų Rygos valgiaraščio patiekalų. M. Jansonas yra vieno iš geriausių Latvijos restoranų „Bibliotēka No1“ šefas, kulinarijos konkursų „Latvijos metų virėjas“ ir „Riga Open Culinary Cup“ organizatorius, Latvijos virėjų rinktinės vadybininkas ir treneris tarptautiniuose konkursuose.

„Vilniaus gurmanams pasiūlysime sezoninius produktus, kurie geriausiai atspindi šiuolaikinę Latvijos virtuvę. Naudodami vis daugiau natūralių produktų ir pateikdami juos šiuolaikiškai ir neįprastai, mes stengiamės pabrėžti vietinių produktų skonio niuansus. Ypatingą valgiaraštį, kurį siūlome gastronomijos savaitgalio metu Vilniuje, sudarys daugiausia žiemos produktai, gaminami ar sutinkami Latvijoje. Vakarienės pasiūlyme rasite elnieną, Baltijos strimėles ir garsiąją ruginę duoną neįprastoje kombinacijoje“, – pasakojo virtuvės šefas Maris Jansonas.

IMG_1400

Burokėlių salotos su ožkos sūriu ir keptos nėgės su karamelizuotais obuoliais. (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Vakar „Dine“ restorane susitikę virtuvės šefai Maris Jansonas ir „Dine“ restoran vadovas Egidijus Lapinskas demonstravo talentą. Po įžanginių kalbų virėjų laukė „Juodosios dėžės“ rungtis. Lietuvis ir latvis vienas kitam buvo paruošę užduotis, kurių metu reikėjo paruošti patiekalus iš dėžėje rastų produktų. E. Lapinskui teko gaminti firminį M. Jansono varškės desertą su juodos duonos ir šokolodo trupiniais. Svečiui iš Latvijos teko ruošti šaltą užkandį su sūdyta lašiša. Gamindamas užkandį svečias negailėjo patarimų smalsiai procesą stebintiems renginio svečiams. Ypač akcentavo, kad patiekaluose reikia naudoti tik šviežiai maltus pipirus.

Jau nuo 2012 metų Rygoje sparčiai vystosi Europoje vis labiau populiarėjantis gastronominis turizmas. „Susilaukėme daugybės komplimentų iš miesto svečių ir tikrų gurmanų. Ryga jus nustebins ne tik ar savo architektūra ir Baltijos jūros žavesiu, bet ir nepaprastais skoniais, drąsiais produktų deriniais ir pasaulinio lygio virtuve, kurią puoselėja mūsų talentingi ir nepakartojami virtuvės šefai“, – pažymėjo Rygos turizmo plėtros biuro valdybos narė Vita Jermoloviča, kviesdama gastronominiam savaitgaliui į Rygą.

Norėdami iš anksto rezervuodami staliuką restorane „Dine“ savaitgalio „Riga. Your flavourite city“ vakarienei, skambinkite telefonu +370 672 23272.

RENGINIO GALERIJA:

Naujausi įrašai

bottom of page