top of page

Vilniaus restoranai neišnaudojo geros progos

Praėjusios savaitės ketvirtadienio vakarą dalyje sostinės restoranų nebuvo nė kur palto pasikabinti. Vyko gastronomijos kultūrą siekiantis skatinti „Vilnius Gastro 2016“. Jo metu lankytojai, išsirinkę vieną iš trijų spalvų maršrutų, galėjo per kelias valandas aplankyti 8 restoranus. VMGonline.lt keliavo žaliuoju maršrutu, pateikiame komentarą iš ten.

Žaliojo maršruto restoranų sąrašas:

1. GASPAR‘S 2. Desertinė „ATOSTOGOS“ 3. BURBULIO VYNINĖ 4. „LA CAVE“ 5. „TASTE – JHK & DD‘S PLACE“ 6. „CAFE MONTMARTRE“ 7. „LA STORIA“ 8. „BOTANIQUE“

Toks būdas pagyvinti gastronominę miestiečių kultūrą yra sveikintinas, o renginio idėja – puiki. Tačiau negalima neprirašyti kelių „bet“. Dauguma restoranų buvo nepasiruošę priimti tiek svečių, kiek tą vakarą susirinko. Kai kurie priminė įprastą valgyklą, o, tiesiog laukiant eilėje už durų ir nesiimant iniciatyvos, galėjai taip ir likti nepakviestas pasivaišinti vakaro pasiūlymu.

IDĖJA VERTA DĖMESIO

Aplankyti 8 restoranus per 5 valandas – taip buvo sumanyta organizatorių. Atrodo paprastai įgyvendinama užduotis, tačiau, renginiui prasidėjus 16 val., kai Vilniaus mieste įsisiūbuoja piko metas, išragauti visų restoranų patiekalų pavyko ne kiekvienam.

Taip pat subjuręs oras daugumą vertė keliauti automobiliu. O tai daryti miesto centre yra sunku. Žinoma, visada galima rinktis kelionę pėstute – taip ir daugiau maisto telpa. Tačiau tie, kurie ėjo pėsti, buvo permirkę ir ne itin laimingi.

Kita vertus, dalyvauti tokiose „restoranų orientacinėse“ buvo įdomu ir daugumai anksčiau nepatirta. Tad bent pirmomis valandomis skirtinguose restoranuose sutinkamų tų pačių žmonių veiduose šypsena neišblėso. O lankydami paskutines vietas, anksčiau vienas kito net nematę, pradėjo bendrauti lyg seni geri pažįstami.

DĖMESYS PATEIKIMUI

Kai kurie restoranai degustacines porcijas klientams pateikė taip nepatraukliai, kad net ir skanus maistas sunkiai slydo gomuriu. Pavyzdžiui, mažoje lėkštutėje įsitaisiusį patiekalą reikėjo doroti didžiuliais įrankiais.

Bet kuris restoranas, patiekęs taurę vyno ar kito gėrimo, būtų nurungęs visus kitus ir laimėjęs klientų širdis. Tokio malonaus netikėtumo trūko labiausiai – restoranai neišnaudojo galimybės pritraukti susidomėjusių klientų, kurie galbūt iki šio renginio niekada nebuvo užėję paragauti siūlomo maisto.

Kita vertus, visų restoranų (bent žaliajame maršrute) darbuotojai kiekvieną klientą pasitiko maloniai ir buvo paslaugūs. Tai pridėjo žiupsnelį druskos į gurmaniško vakaro ne retai prėską nuotaiką.

MITAS – NOSTALGIJA LAUKIMUI EILĖSE

Laiko užteko daugumai, tačiau kantrybės laukti eilėse – toli gražu. Ne vienas klientas, pastovėjęs penkias ar dešimt minučių, apsisuko ir išėjo lauk, kur tikrai nelaukė saulutė ir čiulbantys paukščiai. Tačiau tai vis tiek buvo geresnis pasirinkimas nei laukti nejudančioje eilėje prie lipniųjų ryžių.

VISAGALIS MAISTAS

Gali numoti ranka į viską, jei restorano, kavinės ar tiesiog gatvės maistas yra tobulo skonio. Kažkas tokio, kuriam negali rasti tinkamo žodžio. Taigi, atsiribojant nuo aplinkos, ilgų eilių ir lėkščių, „Vilnius Gastro 2016“ dalyvaujančių restoranų maistas apskritai buvo neblogas. Renginyje dalyvaujantys žmonės maišėsi su įprastais restoranų lankytojais, prieš kuriuos galėjai pasijausti kiek nuvertintas masės narys. Pavyzdžiui, salotos, tinkančios pietų pradžiai, vakaro pabaigoje buvo visiškai netinkamas patiekalas. Tiesa, kai kurių restoranų tiekti patiekalai sužavėjo taip, kad norėjosi pasilikti ilgiau.

Taigi, iš žaliojo maršruto restoranų sugrįžtumėme į:

„Burbulio vyninė“

Desertinė „Atostogos“

„La Storia“

Naujausi įrašai

bottom of page