Vištienos kepenėlių paštetas su abrikosų drebučiais
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Vištienos kepenėlių paštetas su abrikosų drebučiais



6-8 asm.

Gaminimas 30 min.

Zzz 12 val.


Reikia:

  • 500 g vištienos kepenėlių

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 50 g sviesto

  • 500 g svogūnų

  • 200 ml baltojo saldaus vyno

  • 300 ml (36 %) grietinėlės

  • žiupsnelio šviežių čiobrelių

  • druskos, pipirų

  • 300 g abrikosų džemo

  • saujos džiovintų abrikosų

  • 100 ml baltojo sauso vyno

  • 10 g smulkintos želatinos

1. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų. Suberkite smulkintus svogūnus ir maišydami kepkite, kol suminkštės.

2. Sudėkite kepenėles, apkepinkite. Supilkite saldų vyną. Patroškinkite, kol vynas nugaruos.

3. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų ir čiobrelių. Troškinkite dar apie 15 min.

4. Masę sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite iki vientisos masės.

5. Paruoštą pašteto masę sudėkite į indą.

6. Karštame vyne ištirpinkite želatiną (jei naudojate nesmulkintą želatiną, ją reikėtų išbrinkinti šaltame vandenyje ir tada ištirpinti). Išmirkykite abrikosus.

7. Į elektrinio smulkintuvo indą suberkite abrikosus, supilkite džemą ir sutrinkite tiek, kad liktų abrikosų gabalėlių.

8. Supilkite ištirpusią želatiną su vynu, gerai išmaišykite ir užpilkite ant pašteto.

9. Indą įdėkite į šaldytuvą ir palikite sustingti (geriausia – per naktį).

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg