top of page

Vištienos dešrelių ir pievagrybių iešmeliai su garstyčių padažu



4 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 10-15 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 400 g vištienos dešrelių

  • 200 g rudųjų pievagrybių

  • 400 g jaunų bulvyčių

  • 50 g sviesto

  • mėgstamų žolelių

  • 2 skiltelių česnako

  • 30 g grūdėtųjų garstyčių

  • 100 g grietinėlės

  • 50 g kietojo sūrio

  • 200 g ridikėlių

  • druskos, pipirų

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

1. Vištienos dešreles suverkite su pievagrybiais ant iešmelių.

2. Jaunas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje.

3. Iešmelius pabarstykite druska ir pipirais, kepkite ant įkaitintų grotelių iš abiejų pusių arba iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10–15 min.

4. Į foliją susukite virtas bulves, įdėkite sviesto ir žalumynų. Kepkite kartu su iešmeliais

5. Padažui pakepkite smulkintą česnaką, įdėkite garstyčių ir supilkite grietinėlę. Kai užvirs, sudėkite sūrį ir išmaišykite. Pagardinkite prieskoniais.

6. Lėkštėje patiekite bulves, iešmelius ir užpilkite padažu, papuoškite šviežiais ridikėliais.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page