AŠ Ikona vmgonline

Vištienos ir žiedinių kopūstų mišrainė


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


5–6 asm.

Gaminimas 30 min.

Virimas 30 min.


Reikia:

  • Sultinio želei:

  • 8 g želatinos

  • 300 g koncentruoto vištienos sultinio

  • 1 šaukštelio persilado

  • 1 šaukšto citrinos sulčių

  • 300 g žiedinio kopūsto

  • 200 g marinuotų paprikų

  • 300 g keptos vištienos

  • 100 g šviežio agurko

  • Druskos, pipirų (pagal skonį)

  • Padažui:

  • 200 g majonezo

  • 100 ml pomidorų padažo

  • 1 smulkintos skiltelės česnako

  • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų

  • 1 citrinos sulčių

  • 1 šaukštelio medaus (arba pagal skonį)

1. Želatiną užpilkite sultiniu, pabrinkinkite 15–20 min., po to pašildykite, kol ji ištirps. Paskaninkite sultinį persiladu ir citrinos sultimis – tirpalas turi būti skanus. Supilstykite į formelę ir sustingdykite. Kai sustings – supjaustykite labai mažais kubeliais.

2. Žiedinį kopūstą išvirkite, bet taip, kad liktų traškus.

3. Paprikas ir agurką supjaustykite kubeliais, vištieną irgi pasmulkinkite.

4. Padažui visus ingredientus sumaišykite.

5. Sumaišykite visus mišrainės ingredientus su padažu.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg