Vištiena su vynuogių glazūra
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Vištiena su vynuogių glazūra



4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės t-ra 185 °C


Reikia:

  • kelių čiobrelių šakelių

  • 1 šaukštelio maltos paprikos

  • kelių skiltelių česnako

  • kelių šaukštų baltojo vyno acto

  • 3–5 šaukštų terijakio padažo

  • kelių šaukštų aliejaus

  • žiupsnelio maltos rūkytos paprikos

  • 2 šaukštų cukraus padažo

  • šlakelio brendžio

  • 1 vištos

  • 500 g besėklių vynuogių

  • druskos, juodųjų pipirų

1. Susmulkinkite čiobrelius ir sumaišykite su paprika ir česnaku.

2. Įpilkite actą, terijakio padažo ir aliejaus, paskaninkite druska ir juodaisiais pipirais. Paruoštu marinatu įtrinkite vištą.

3. Vištą dėkite į kepimo formą ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.

4. Tuo metu keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepkite kelias smulkintas česnako skilteles ir žiupsnelį rūkytos paprikos.

5. Supilkite terijakio padažą, kelis šaukštus baltojo vyno acto, cukraus sirupą ir brendį. Įberkite druskos ir pipirų.

6. Sudėkite vynuoges ir kelias minutes pakaitinkite.

7. Paruoštas vynuoges su padažu supilkite į kepimo formą su baigiančia kepti višta ir kepkite dar apie 15 min.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg