Viščiukas su prieskoniniu sviestiniu marinatu
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Viščiukas su prieskoniniu sviestiniu marinatu



Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4–6 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas ~60 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • Viščiuko (1,4–1,6 kg)

  • Marinatui:

  • 4–5 šakelių petražolių

  • 2–3 nemažų skiltelių česnako

  • 1 šaukšto kečupo

  • 1 šaukšto rūkytos paprikos

  • 1 šaukštelio maltos aitriosios paprikos

  • 1 šaukštelio juodųjų pipirų

  • 1 šaukšto jūros druskos

  • 100 g labai minkšto sviesto

  • 1 citrinos

  • Keptų paprikų ir virtų lęšių (patiekti)


  1. Į smulkintuvo indą sudėkite visus marinatui skirtus produktus, išskyrus sviestą, ir sutrinkite. Sviestą sumaišykite su marinatu. „Atkelkite“ nuo krūtinėlės viščiuko odą ir ištepkite krūtinėlę sviestu su prieskoniais, didesne dalimi marinato ištrinkite viščiuką iš viršaus ir vidaus.

  2. Citriną supjaustykite ketvirtadaliais, šiek tiek išspauskite sulčių ant viščiuko, likusią citriną sudėkite į viščiuko vidų.

  3. Viščiuko kojeles suriškite, o sparnus sukiškite į „kišenėles“ (tiesiog įpjaukite filė šonuose). Viščiuką dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C ir kepkite 60 min. kartkartėmis palaistydami viščiuką susidariusiomis sultimis.

  5. Patiekite su keptomis paprikomis ir lęšiais.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg