Velykos artėja, nenukelkite svarbiausių reikalų paskutinei dienai, pasitreniruokite, kaip –žingsnelis po žingsnelio – ne tik iškepti, bet ir... susukti skanų tortą.
Taip, ne sutepti, o būtent susukti taip, kad pjaunant tortą visi aikteltų iš netikėtumo.
Aviečių ir „matcha“ arbatos tortas
6–8 asm.
Gaminimas 1 val.
Šaldyti 30 min.
Kepimas 15 min.
Orkaitės t-ra 190 °C
Tortui pagaminti reikia:
Biskvitui:
6 kiaušinių
120 g DANSUKKER ekologiško baltojo cukraus „Panevėžio Plius“ (80 ir 40 g)
75 ml aliejaus
90 ml pieno
100 g miltų
30 g „matcha“ arbatos miltelių
Kremui:
600 g kreminio sūrelio
2–3 šaukštų liofilizuotų aviečių miltelių
100 g DANSUKKER cukraus miltelių.
Citrinos sulčių (pagal skonį)
Kaip gaminti: žingsnis po žingsnio.
Taip susukti galima bet kokio skonio tortą, svarbu paisyti kelių patarimų:
Biskvitai turi būti nestori, lengvai vyniojami.
Biskvito lakštus drėkinti reikia labai taupiai arba išvis nedrėkinti.
Kremai tinka tvirtesni: sviestiniai, ganašai, sūrio kremai su mažesniu grietinėlės kiekiu.
Prieš valgant tortas turi pusvalandį pabūti kambario temperatūroje.
Sėkmės ir skanaus!