top of page

Velykų atradimas: žuvienė su kukuliais, midijomis ir slaptu ingredientu



Sako, kad tikrai žuvienei reikalinga šviežia ir vietoje pagauta žuvis, jai pagardinti specialios prieskoninės žolelės, o grietinę dėti draudžiama. VMG linkę eksperimentuoti – pažiūrėkite, kaip žuvienę galima paruošti kitaip! Skanesnės tikrai neteko ragauti.


Jums reikės:

1 svogūno

3 skiltelių česnako

2 stiklinių mėgstamų sezoninių daržovių

300 g pomidorų savo sultyse

1 l daržovių sultinio

1 pakelio „Kintai“ maltos žuvies

300 g midijų

saujelės šviežių žolelių

3 šaukštų pomidorų pastos

100 g vermuto

1 šaukštelio džiovintos kalendros

druskos, pipirų

aliejaus (kepti)

  1. Pakepinkite daržoves su aliejumi.

  2. Pagardinkite druska ir pipirais.

  3. Įdėkite pomidorų pastos.

  4. Įpilkite vermuto.

  5. Įdėkite pomidorus savo sultyse.

  6. Užpilkite sultiniu ir virkite.

  7. Į maltą žuvį įdėkite kalendros ir druskos.

  8. Išmaišykite ir formuokite kukulius.

  9. Įdėkite į verdančią sriubą.

  10. Pabaigoje sudėkite midijas.

  11. Patiekite su kapotomis žolelėmis.

Naujausi įrašai

bottom of page