Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Velykų stalo žaidimai pagal Alfą Ivanauską



Didžiosios metų šventės reiškia, kad didelė šeima susėda prie didžiausio šeimos stalo ir dalijasi skoniais, patirtimis, istorijomis, juoku ir prisiminimais.

Nors šiemet Velykos bus truputį kitokios reikės ir mažesnio stalo, ir mažiau patiekalų, jos nebūtinai turi būti mažiau smagios, linksmos, žaismingos. Idėjų generatorius Alfas Ivanauskas turi idėjų: žaiskite!



Ryžių popieriaus suktinukai

Jei niekada nesukote spring roll’sų Velykos tam labai tinkamas metas, juolab kad ir pagal kinų tradiciją jie siejami su pavasariu. Viskas, ko reikės, tai nusipirkti ryžių popieriaus, su kuriuo žaisti tikrai patiks visiems - ir mažiems, ir dideliems.

Įdarui tinka beveik viskas, ką turite po ranka: daržovės, vaisiai, daigai, kruopos, sūriai, ypač tofu, krevetės, vištiena, jautiena, įvariausios žolelės. Suktinukus galima gruzdinti, o galima ir negruzdinti: tuomet stenkitės dėlioti gražius, kuo margesnius raštus iš turimų ingredientų. Vandeniu suvilgytas popierius tampa permatomas (prieš susukant įdarą lapą reikia panardinti į šiltą vandenį 8-10 sek., kad suminkštėtų), tad viskas, ką įsuksite, bus matyti. Kurkite drąsiai!



Labiausiai velykinė pica

Pica netinka Velykoms? Gal juokaujate: pica tinka visiems gyvenimo atvejams, svarbu, ką su ja darote ir kaip ja patiekiate.

Užminkykite daugiau naminės tešlos picos pagrindui (receptą rasite ČIA). Pasiruoškite kuo įvairesnių įdaro ingredientų: daržovių, vaisių, sūrių, žalumynų, kelių rūšių mėgstamos mėsos ir pan.

Susiburkite visi aplink vieną stalą ir paleiskite savo skonių bei spalvų vaizduotę kočiokite maxi arba mini picas, gal net ovalo formos, kad primintų kiaušinį, ir dekoruokite jas kaip tik šauna į galvą, kurkite niekada neragautus ingredientų derinius. Kepkite jas atviras ir uždaras, ragaukite, varžykitės, kurio skanesnė, keistesnė, labiausiai velykinė ir pan.

Ir nepamirškite padažų, nes jie dar labiau paįvairina skonių paletę. Idėją padažui rasti ČIA.



Šeimos Velykų sriuba

“Man labai norisi prikelti sriubos tradiciją, nes tai yra geras, sveikas, o dar gali būti ir labai įdomus patiekalas, kurį, pavyzdžiui, per Velykas kiekvienas šeimos narys gali susikurti pats. Tereikia išvirti daug gero sultinio (jo receptą rasite ČIA), pasirūpinti papildomų ingredientų ir pagardų įvairove ir leisti šeimai žaisti, pataria Alfas. Sriuba gali būti skaidri arba tiršta, soti arba lengva, aštri arba saldi, karšta arba šalta, su daržovėmis, makaronaus, su mėsa ir be mėsos milijonai variantų! Ją galima valgyti su duona, pica arba blynais. Eksperimentuokite ir sukurkite kiekvienas savo mėgstamiausią sriubą arba išrinkite savo šeimos velykinės sriubos receptą, kuris galbūt taps Velykų stalo tradicija”.

Kaip iš vieno sultinio galima sukurti keletą sriubos variacijų, Alfas parodys ir tiesioginėje laidoje “Vienas namuose” (prisijungti galima ČIA)



Dekonstruotos salotos

Esame įpratę ant stalo dėti jau paruoštas, “sukonstruotas” salotas. Alfas siūlo pasielgti atvirkščiai - jas dekonstruoti, t. y. išskaidyti į atskiras sudedamąsias dalis ir į stalą tiekti kaip tik jas, o ne salotų mišinį. Tegul kiekvienas susikonstruoja tokias, kokių nori.

Svarbiausia yra salotų bazė įvairių salotų mišinys. Tokio mišinio idėją rasite ČIA). Pasirūpinkite kuo įvairesniais ingredientais jų neturi būti daug, bet geriau kad labai skirtingų žuvies, vištienoskeptos ar rūkytos, įvairiausių spalvų daržovių, mikro žalumynų, sėklų ir riešutų. Ir būtinai pasiruoškite skirtingų padažų, nes skirtingi padažai gali neatpažįstamai pakeisti tas pačias salotas. Padažų idėjų rasite ČIA).



Smagių žaidimų!


ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg