AŠ Ikona vmgonline

Velykų repeticija: žingsnis po žingsnio mokomės susukti tortą!

Velykos artėja, nenukelkite svarbiausių dalykų paskutinei dienai, pasitreniruokite, kaip - žingsnelis po žingsnelio – susukti skanų tortą. 

Taip, ne sutepti, o būtent susukti taip, kad pjaunant tortą visi aikteltų iš netikėtumo.


Aviečių ir arbatos „matcha“ tortas


6–8 asm.

Gaminimas 1 val.

Zzz 30 min.

Kepimas 15 min.

Orkaitės t-ra 190 °C


Reikia:

Biskvitui:

  • 6 kiaušinių

  • 120 g cukraus (80 ir 40 g)

  • 75 ml aliejaus

  • 90 ml pieno

  • 100 g miltų

  • 30 g „matcha“ arbatos miltelių

Kremui:

  • 600 g kreminio sūrelio

  • 2–3 šaukštų liofilizuotų aviečių miltelių

  • 100 g miltelinio cukraus

  • Citrinos sulčių (pagal skonį)


Kaip gaminti: žingsnis po žingsnio.

Taip susukti galima bet kokio skonio tortą, svarbu paisyti kelių patarimų:


  • Biskvitai turi būti nestori, lengvai vyniojami.

  • Biskvito lakštus drėkinti reikia labai taupiai arba išvis nedrėkinti.

  • Kremai tinka tvirtesni: sviestiniai, ganašai, sūrio kremai su mažesniu grietinėlės kiekiu.

  • Prieš valgant tortas turi pusvalandį pabūti kambario temperatūroje.


Sėkmės ir skanaus!


Daugiau naudingų patarimų rasite nauja žurnale VERDU IR KEPU, kurį pavartyti galite ČIA.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg