top of page

„Vegfest LT“ – jau šį šeštadienį! Sveikatos zona, pramogos vaikams ir kiti įvairūs dalykai

Veganai ir augalinio maisto gerbėjai, spėjame, jau nekantrauja – iki didžiausio Lietuvoje augalinio maisto „Vegfest LT“ vasaros festivalio liko vos kelios dienos. Kasmet vis didesnio populiarumo sulaukiantis renginys vyks šį šeštadienį prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ Vilniuje.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kaip rašome pranešime spaudai, idėją organizuoti renginį į Lietuvą atvežė Jungtinėje Karalystėje gyvenanti Ventė Viteikaitė. Prieš keletą metų apsilankiusi Londone vykstančiame „Vegfest UK“ (tai didžiausias veganams skirtas renginys Europoje), liko taip sužavėta, kad iškart apsisprendė panašų renginį organizuoti tėvynėje. „Veganizmas populiarėja žaibišku greičiu – tokios tendencijos matomos visame pasaulyje, nuo jų neatsilieka ir Lietuva. Pajutau, kad toks renginys čia būtų labai reikalingas“, – prisiminė renginio iniciatorė.

„Vegfest LT“ tikslas – populiarinti veganizmą, augalinę mitybą ir sveiką gyvenimo būdą. „Norime parodyti, koks įvairus ir skanus yra augalinis maistas“, – teigė Ventė.

Valerijos Stonytės nuotr.


Pagrindinė festivalio dalis – tai veganiškų prekių mugė. Lankytojai galės paskanauti veganiškų užkandžių, karštųjų patiekalų, desertų ir gėrimų, įsigyti ekologiškos produkcijos, virtuvės įrangos, receptų knygų, natūralios kosmetikos, švaros priemonių, etiškai pagamintų drabužių, papuošalų ir aksesuarų, prekių vaikams. Iš viso mugėje dalyvaus 120 verslų iš Lietuvos ir užsienio. „Pakvietėme ir vegfesto senbuvius, ir verslus, kurie renginyje dalyvaus pirmą kartą. Ir vieni, ir kiti ruošia įvairių naujienų, daug ką įsigyti bus galima su nuolaidomis“, – pasakojo Ventė. Mugė išsidėstys per tris pastato aukštus bei užims dalį lauko teritorijos prie pagrindinio įėjimo.

Kasdalyvaus šių metų festivalyje „Vegfest LT“?

Pirmą kartą mugėje veiks atskira Sveikatos zona – įvairūs verslai joje siūlys sveikatingumui skirtas prekes bei paslaugas. Bus prekiaujama sveikais maisto produktais, supermaistu, papildais, įvairiais gydomaisiais preparatais, savo veiklą pristatys natūraliosios medicinos įstaigos, sporto klubai, jogos studijos, masažo salonai ir t.t. Pasak Ventės, Kaune, Klaipėdoje organizuojami nemaži sveikatai skirti renginiai, tačiau Vilniuje tokio renginio trūksta – būtent todėl nutarė šią nišą bent iš dalies užpildyti, be to teigė pastebinti, kad vis daugiau žmonių ima domėtis sveika gyvensena, ieško sveikesnių produktų, kosmetikos, buities gaminių.

Valerijos Stonytės nuotr.


Sveikatos zona įsikurs antrajame „Panoramos“ aukšte. Antrajame aukšte taip pat veiks Vaikų zona – vaikai čia galės piešti, karpyti, lipdyti ir užsiimti kitomis veiklomis. Antrasis aukštas glaus ir Edukacinę erdvę – joje vyks paskaitos bei praktiniai užsiėmimai. Paskaitų temos aprėps įvairias sritis: nuo sveikatos klausimų iki veganizmo istorijos, nuo gyvūnų teisių iki „zero waste“ praktikos.

„Vegfest LT” organizatorė kviečia į renginį ateiti visus – tiek veganus, tiek besidominčius veganizmu, tiek ir skeptikus – renginio atmosfera bus pozityvi ir atvira. Šis renginys yra puiki proga susipažinti su maisto naujienomis, paragauti produktų, apie kuriuos daug kas nė nėra girdėjęs, sužinoti naujų dalykų, susirasti bendraminčių.

Renginys vyks nuo 10 iki 18 val. Įėjimas nemokamas.

Daugiau informacijos: ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page