top of page

Veganai įvertino: labiausiai lankytinos veganiškos desertinės Vilniuje



Laikai, kai manyta, jog veganiški desertai – tai džiovinti vaisiai ar nenusakomo sprangumo ir neaiškios sudėties kokosų drožlėse apvolioti rutuliukai, jau baigėsi. Patyrusi „auGalybės“ („auGalybė“ yra 2016 m. organizacijos „Tušti narvai“ pradėta kampanija, kurios tikslas – paskatinti viešojo maitinimo įstaigas įtraukti daugiau augalinių patiekalų į savo meniu) komanda su džiaugsmu vertina veganiškų desertų pasiūlą sostinėje ir atskleidžia, kokiose vietose galima aptikti kokybiškų, įprastiniams desertams prilygstančių ar net juos gardumu aplenkiančių desertų.

Chaika Tai „auGalingų“ desertų karalienė, kol kas visiškai be konkurencijos – didžiausias veganiškų tortų ir keksiukų pasirinkimas Lietuvoje. Sakyčiau, kad Chaika prieš porą metų pakėlė veganiškų desertų supratimą į kitą lygį. Nes iki tol veganiški tortai asocijuodavosi su žaliavalgiškais, būtinai riešutų ir datulių pagrindu gamintais tortais.

Chaika adresas: Totorių g. 7, Vilnius.

Holy Donut (viena lokacija Vilniuje, dvi – Kaune) Turi iki 7 rūšių veganiškų spurgų (Vaidilutė, 3D, Teisinga, Apple Fritteris, Madam Pompadur, Pirato akis, Su karūna). O per Valentino dieną ten kepamos širdies formos spurgos. Taip pat – karštas šokoladas (pastarojo veganišką versiją su sojų pienu ir visavalgiai yra įvertinę kaip skanesnę nei su karvės pienu), prašmatnūs glotnučiai su granola ir ypatingai pateikti ledai: du apvalūs kaušeliai ledų, per vidurį bananas, o banano galiukas šokoladinis. Daug asociacijų nesugalvosi – čia jau ir Froidas neturėtų ką pridurti.

Holy Donut adresas Vilniuje: Vokiečių 9.

Elska Coffee Šioje gera kava garsėjančioje vietoje visada rasite bent kelis veganiškus desertus: šokoladainis, kreminis žaliųjų citrinų pyragaitis, kreminis riešutų sviesto pyragaitis, du „chia“ pudingai su šviežiomis braškėmis ir šilauogėmis, pasirinktinai su mangų arba aviečių tyre. Visus desertus „Elska Coffe“ gamina patys!

Elska Coffee adresas: Pamėnkalnio g. 1, Vilnius.

Ice Dunes Ledainė, visuomet turinti bent keletą rūšių veganiškų ledų (o kartais ir 50 % visos jų produkcijos – veganiška). Neseniai pradėjo prekiauti ir vienu kitu veganišku tortu / pyragu, kuriuos jiems tiekia „Wood Food“. Augalinis pienas prie kavos / arbatos – savaime suprantama. Estetams akis glosto jų minimalistiniai, prašmatnūs keramikos indai ir samanų siena.

Ice Dunes adresas: Bazilijonų 6, Vilnius.


Holigans Gausėja didele tortų įvairove, dalis jų – veganiški. Be to, iš kokybiškų ingredientų, džiugina gera sudėtis.

Holigans adresas: Šopeno g. 10, Vilnius.


Rise Japoniško maisto restoranas, bet turi ir visai nejaponiškų desertų. Jie puikių receptūrų, prašmatnūs, žaliavalgiški, meniškai patiekiami. Kasdien ten rasite vis kitą desertą: žaliųjų citrinų arba juodųjų serbentų, tiramiso, kavos, kokosinį ir t. t.

Rise adresas: Gedimino pr. 43, Vilnius.

Coffee1 Kaip ir „Elska Coffe“, ši vieta taip pat fokusuojasi į kavą, tačiau visuomet turi „Rupūs miltai“ veganiškų keksiukų (tiesa, „Rupūs miltai“ komanda iki vasario pirmos savaitės atostogauja ir tuo metu šių keksiukų „Coffee1“ neturės).

Coffee1 adresas: Užupio g. 9, Vilnius.

Daug vilčių teikia ir desertinė „Sugamour“, į gausų desertų būrį pamažu įsileidžianti veganiškus skanėstus – tikėkimės, kad „auGalingų“ desertų pasiūla ten plėsis. Gerą įspūdį paliko „Tortinės“ morkų tortas – viliamės, kad šalia kitų ištaigingų tos desertinės tortų išsirikiuos ir gausesnis veganiškų tortų būrys.

Naujausi įrašai

bottom of page