AŠ Ikona vmgonline

Vasaros mėgstamiausias: ant grotelių keptas karpis



4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 15 min.

Zzz 2-3 val.


Reikia:

  • 6–8 gabaliukai karpio po 120 g

  • 50 ml alyvuogių aliejaus

  • 50 ml sojų padažo

  • 50 ml citrinų sulčių

  • Žiupsnelis cukraus „Farinas“

  • 3 skiltelės česnako

  • 3–4 šakelės petražolių

  • 1 maža aitrioji paprika

1. Susmulkinkite aitriąją papriką, česnaką ir petražoles. Sumaišykite aliejų, sojų padažą, citrinų sultis ir cukrų, sudėkite papriką, česnaką ir petražoles ir viską kartu dar išmaišykite.

2. Žuvį sausai iššluostykite, sudėkite į marinatą 2–3 val.

3. Nubraukite marinatą, dėkite žuvį ant grotelių ir kepkite vidutinėje kaitroje po 6–7 min. iš kiekvienos pusės. Laikas nuo laiko tepkite žuvį marinatu.

Iškepusią žuvį patiekite su daržovėmis. Prie žuvies taip pat puikiai tiks „Žalia giria“ Premium citrinų ir žaliųjų citrinų silpnai gazuotas stalo vanduo.

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg