Vasariški keksiukai su uogomis
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Vasariški keksiukai su uogomis


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

18 asm.

Gaminimas 50 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 4 kiaušinių

  • 220 g cukraus

  • 50 ml aliejaus

  • 100 ml pieno

  • 320 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Saujos šilauogių

  • 120 g raudonųjų serbentų arba kitokių mėgstamų uogų

  • Saujos baltojo šokolado gabaliukų

Maskarponės kremui reikės:

  • 250 ml plakamosios grietinėlės

  • 4 šaukštų cukraus

  • 250 g maskarponės

  • Džiovintų aviečių miltelių

1. Paruoškite keksiukų kepimo formą, išklokite ją popieriniais „sijonėliais“.

2. Dubenyje apie 4 min. plakite kiaušinius ir cukrų. Tuomet į masę supilkite aliejų ir pieną. Sumaišykite.

3. Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Mišinį po truputį suberkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite.

4. Į tešlą sudėkite šilauoges, raudonuosius serbentus ir šokolado gabaliukus, vėl viską permaišykite ir tešlą supilkite į keksiukų formeles.

5. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite, ar keksiukai iškepę, mediniu iešmeliu. Išimkite ir atvėsinkite.

6. Maskarponės kremui išplakite grietinėlę su cukrumi iki standumo.

7. Į masę lėtai ir atsargiai įmaišykite maskarponę.

8. Į kremą suberkite aviečių miltelius (kuo tamsesnės spalvos norite, tuo daugiau berkite miltelių).

9. Konditeriniu maišeliu papuoškite visiškai atvėsusius keksiukus ir ragaukite!

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg