Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Varškės sausainiai


Kerniaus Pauliukonio nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 15-20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 200 g šalto sviesto

  • 300 g miltų

  • 100 g miltelinio cukraus

  • Žiupsnelio druskos

  • 200 g rikotos

  • Kiaušinio plakinio (patepti)

  • Cukraus ir cinamono mišinio (pabarstyti)

1. Šaltą sviestą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į smulkintuvo indą. Ten pat suberkite persijotus miltus ir miltelinį cukrų bei druską. Susmulkinkite iki kruopelyčių.

2. Išberkite į dubenį, sudėkite rikotą ir viską suminkykite, kol produktai susijungs. Suformuokite diską, apvyniokite jį plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Šaldykite tešlą apie 2–3 val.

3. Išimkite, iškočiokite maždaug 0,5–0,7 cm storio lakštais ir išspauskite sausainius. Juos patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cukraus bei cinamono mišiniu.

4. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min., priklausomai nuo sausainių dydžio.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg