Varškės keksas su duonos trupiniais
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Varškės keksas su duonos trupiniais


Reikia:

  • 100 g sviesto

  • 200 g cukraus

  • 200 g varškės pyragams kepti

  • 3 kiaušinių

  • 220 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • Traškiam sluoksniui:

  • 2 šaukštų maltų džiūvėsėlių iš ruginės duonos

  • 2 šaukštų smulkintų riešutų

  • 2 šaukštų rudojo cukraus


1. Paruoškite 20x20 cm formą. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C.

2. Minkštą sviestą paplakite su cukrumi iki šiek tiek trupiniuotos masės, sudėkite varškę, paplakite, tada po vieną įmuškite kiaušinius. Permaišykite. Suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais, permaišykite.

3. Atidėkite 2 šaukštus tešlos, likusią sudėkite į formą.

4. Sumaišykite produktus traškiam sluoksniui, 1 šaukštą sumaišykite su atidėta tešla ir tuomet ją paskleiskite ant kekso viršaus. Likusius trupinius užberkite tiesiog ant viršaus.

5. Kepkite keksą apie 40 min. Aušinkite formoje, po to padėkite ant grotelių.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg