AŠ Ikona vmgonline

Kotletukai su tarkuotu obuoliu ir mocarela


Kerniaus Pauliukonio nuotr.



(4–6 asm.)

Reikia: 

  • 1 svogūno

  • 1 obuolio

  • 1 skiltelės česnako

  • 100 g špinatų (įdarui)

  • 150 g mocarelos sūrio

  • 50g sviesto

  • 500 g vištienos filė

  • 2 kiaušinių

  • žiupsnelio džiovinto čiobrelio

  • žiupsnelio džiovintų petražolių

  • 2 obuolių (patiekti)

  • 100 g špinatų (patiekti)

  • žirnių daigų (patiekti)

  • druskos, juodųjų pipirų

  • Citrininiam mėtų padažui:

  • 80 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių

  • 1 šaukšto garstyčių

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 40 g šviežių mėtų lapelių

  • 80 ml alyvuogių aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną, nuluptą obuolį, česnaką bei špinatus ir apkepkite keptuvėje su sviestu. Atvėsinkite.

  2. Vištieną labai smulkiai sukapokite ir sumaišykite su kepintomis daržovėmis, tarkuota mocarela, kiaušiniais ir likusiais prieskoniais.

  3. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kukulaičius, sudėkite į kepimo formą ir kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

  4. Tuo metu paruoškite padažą: sutrinkite visus ingredientus iki vientisos konsistencijos.

  5. Kotletukus patiekite su obuolių skiltelėmis, žalumynais ir citrininiu mėtų padažu.

Receptas iš Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: culinary tricks"

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg