top of page

V. Rumšas atsako į „nuogus“ skaitytojų klausimus

Surinkome įdomiausius skaitytojų klausimus, susijusius su maistu, į kuriuos atsakė aktorius Vytautas Rumšas.

Kodėl baltymus patariama plakti plastikiniame, o ne stikliniame inde?

Nes vieną kartą Žydrūnas Savickas persistengė ir susižeidė. O Lietuva – galiūnų kraštas, vadinasi, taip gali nutikti kiekvienam.

Ką galime nuveikti su vyno akmeniu?

Tai, ko nepadarai su alaus pagaliu.

Ar tiesa, kad maisto gamyboje geriau naudoti prastesnį alkoholį?

Ne. Reikia naudoti patį geriausią. Todėl niekada nereikės aiškintis, kur dingo pusė butelio.

Kaip patikrinti, ar višta jau iškepė? Kokia turėtų būti iškepusios vištos temperatūra?

Naudoti kulinarinį termometrą. Iškepusios vištienos temperatūra, kiek pamenu, 75 laipsniai pagal Celsijų.

Kaip neturint keptuvės išsikepti blynų, pavyzdžiui, esant gamtoje?

Naudoti didelį akmenį (tuo atveju, jei pavyks dviem pagaliukais įkurti ugnį).

Ar vasarą valgant kiaušinių pudingus galima apsinuodyti?

Taip, jei pudingų kiekis sudarys 10 proc. visos valgančiojo kūno masės.

Kaip nusipirkti nesugedusį kokoso riešutą?

Pirk du, vienas tikrai bus geresnis už kitą. Arba važiuok į Pietų Ameriką.

Kur geriausiai džiovinti obuolius?

Pas močiutę.

Kuo galima pakeisti virtuvės svarstykles?

Paimi dviejų sprindžių ilgio pagaliuką. Per centrą padarai skylutę ir įkiši į ją bet kokį daiktą, už kurio patogu laikyti konstrukciją. Pakabini abiejuose galuose po kabantį indą (puodeliai, kibirėliai, dubenėliai). Svorį matuoji atsveriančio svorio principu.

Kaip sutrinti bulvių košę, kad nebūtų gumuliukų?

Su elektriniu smulkintuvu.

Kokiais prieskoniais gardinti maistą, jei gaminant pasibaigė pipirai?

Imbieru.

Ar yra skirtumas tarp cukranendrių ir „Demeraros“ cukraus?

„Demeraros“ cukrus yra tas pats cukranendrių cukrus, tik nerafinuotas ir gal nesmulkintas.

Kaip iškepti laukinę antį, kad ji būtų minkšta ir sultinga?

Gal kaip ir vištieną: palaikyti lengvame druskos tirpale ir kepti žemoje temperatūroje.

Naujausi įrašai

bottom of page