top of page

Kaip „užsiauginti“ ryžių namuose?


Pasklidus gandui, kad kinai ryžius gamina iš plastiko, per pasaulį nusirito ryžių tikrinimo namuose banga. Kad nereiktų niekuo abejoti, auginkite ir gaminkite namuose bent tai, ką lengva „auginti" ir gaminti. Pavyzdžiui, ryžius.


Tikrai neraginame auginti ryžius ant palangės vandens lovelyje. Pamėginkite šį tą paprastesnio, bet ne mažiau skanaus. Pagaminkite ryžių iš kalafioro!


Unsplash.com nuotr.

Kalafioro ryžiai atrodo beveik taip pat kaip ir tikrieji, tačiau jie turi kur kas mažiau angliavandenių ir daugiau naudingųjų medžiagų. Žiediniuose kopūstuose daug vitamino K, B grupės vitaminų, skaidulų, folio rūgšties, baltymų, magnio ir kalio. Suvalgę porą saujų kalafiorų ryžių, gausite maždaug 77 % vitamino C dienos normos. Taip pat šios daržovės gerina virškinimą, stiprina organizmą ir turi daug aminorūgščių.


Kaip pagaminti šiuos ryžius? Labai paprastai!

Supjaustykite žiedinį kopūstą taip, kad tilptų į smulkintuvą. Kalafiorą smulkinkite elektriniu kombainu, kol pasidarys panašus į baltuosius ryžius. Taip pat kalafiorą galima tarkuoti kuo smulkesne rankine tarka. Štai ir viskas!


Pagamintus ryžius kepkite, valgykite žalius, maišykite su įvairiausiais ingredientais. Puikiai tinka su saulėje džiovintais pomidorais ir pesto.


Kalafioro ryžių salotų receptą rasite ČIA


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page