top of page

Urtės rubrika: kokie pokyčiai vyksta restorane „Stebuklai“?

Gera žinia – į vieną geriausių Lietuvos restoranų (2016 m. jis buvo pripažintas nr. 1 „Lietuvos geriausiųjų restoranų“ rinkimuose) galėsite keliauti ne tik pietų, vakarienės ar vėlyvųjų pusryčių – nuo šiol jis bus atviras ir uždariems renginiams. Kaip žinia, anksčiau ši vieta tokios politikos nepropagavo. Be šios naujienos yra ir kitų. Pasižvalgykime!

Asmeninio albumo nuotr.


Urtės Mikelevičiūtės nuotr.


Atėjo pokyčių metas!

Taip, šiam restoranui jau 6 metai. Faktas, kad jis jau perėjo trejų metų stadiją (mat sakoma, kad restoranai, kurie išgyvena pirmus trejus metus, gyvens ir toliau). Tačiau faktas, jog reikėjo jam ir pokyčių.

Pasikeitus restorano bendraturčiams (jie pasikeitė šį rudenį), paskelbtos ir kelios naujienos: kas mėnesį meniu papildys šefo Martyno Praškevičiaus naujas patiekalas, nuo naujų metų ketvirtadienis skelbiama žuvies diena, vyks degustaciniai vyno vakarai su someljė.

Tuno tartaras


Svečiai prašo palikti visų pamėgtus patiekalus

Restorano „Stebuklai“ fanai gali likti ramūs. Naujoji vadovė pažadėjo, jog bent kol kas išliks daugelis mėgstamų patiekalų, o nauji patiekalai bus integruojami po truputį.

„Svečiai dievina mūsų ant grotelių keptą aštuonkojį, buratą su pistacijų kremu, legendinį tuno tartarą, be abejo, vėlyvųjų pusryčių patiekalus, tad nutarėme juos palikti meniu. Be abejo, šalia integruosime keletą šefo Martyno Praškevičiaus kurtų naujienų“, – komentavo naujoji restorano vadovė Živilė.

Restorano virtuvės kūrybinis šefas Martynas Praškevičius (ir vienas talentingiausių Lietuvos virtuvės veidų) į meniu jau įtraukė marmurinio ešerio sevičę su kokosų salsa ir avokadais bei ėriuko kulną su Porto vyno padažu. „Kai kurios naujienos liks meniu, o kai kurie patiekalai bus kuriami tam, kad atspindėtų sezoniškumą. Nuo naujųjų metų atsiras žuvies diena, didesnis dėmesys bus skiriamas maisto ir gėrimų deriniams“, – komentavo Martynas Praškevičius.

Naujieji restorano „Stebuklai“ bendraturčiai jau turi šviežios žuvies restoraną Nidoje „Fisheria“. Šviežios žuvies koncepciją jie perkels ir į Vilnių.

„Vis daugiau svečių mėgsta ir prašo kokybiškų žuvies patiekalų. Visų antra, norime įvesti papildomų tradicijų ir savaitės dienomis, ne tik rinktis savaitgalio vėlyviesiems pusryčiams. Tad nuo šiol ketvirtadieniais bus galima paragauti vis naujų žuvies patiekalų“, – komentavo restorano bendraturtė Viktorija, dar šią vasarą pakvietusi į naują žuvies restoraną Nidoje „Fisheria“.

Visuomet svajojote ten švęsti gimtadienį ar vestuves?

Valio! Restorano atstovai pareiškė, jog nuo naujo sezono vieta bus atvira renginiams. „Dėl didžiulio susidomėjimo rengti vestuves ar daryti privačias šventes verčiame naują lapą ir nuo šiol būsime atviri priimti uždaras grupes“, – pasakojo naujasis vietos renginių organizatorius Paulius.

Kalėdinis desertas


Atnaujinta vyno korta ir someljė vakarai

Pokyčiai neaplenks ir vyno bei gėrimų srities. Čia ne tik atnaujinta vyno korta, bet ir papildomi someljė vakarai su išsamiomis degustacijomis. Taip, tai yra tiesa, ten išvysite ir mane. Su vyno kortų kūrimu, degustacijomis dirbu jau daug metų, tad naujiesiems savininkams pasiūlius papildyti jų komandą dirbsiu kaip someljė. Net neabejodama priėmiau pasiūlymą įgytomis vyno žiniomis pasidalyti su svečiais.

Dar daugiau renginių ir „Stebuklų“

Naują kvėpavimą įgavę „Stebuklai“ žada dar ir daugiau naujienų – nuo specialių šventinių siurprizų iki šeimyniškų pramogų, privačių degustacinių vakarienių, atvirų renginių ir, svarbiausia, pradėtos kokybiško restorano misijos tęstinumo.

O pirmasis iš renginių jau netrukus – gruodžio 31 d. „Naujieji Metai Stebukluose“, kur šefas Martynas Praškevičius pristatys degustacines vakarienes.

Daugiau įdomių straipsnių, interviu ir naudingų patarimų rasite portale VMGmaster.lt.

Urtės įspūdžių ieškokite jos „Instagram“ paskyroje ir portalo VMGonline.lt skiltyje Urtės rubrika.

Naujausi įrašai

bottom of page