top of page

Naujoje vyninėje – didžiulė lietuviško vyno kolekcija

Lietuvos vaisių ir uogų vynų gamintojai bei mėgėjai džiaugiasi! Vilniuje visai neseniai duris atvėrė lietuviško vyno vyninė „Queensberry“. Vyninėje – net šešiasdešimt lietuviškų gėrimų pozicijų, tad vietiniai gamintojai pagaliau turi puikią galimybę pristatyti savo produkciją: čia pat Stiklių gatvėje verdamas „Leičių Bravoro“ alus bei kiti lietuviški gėrimai – nuo midaus iki ekologiškos samanės. Didžioji dalis vynų siūlomi pilstomomis pozicijomis, tad čia – puiki galimybė pažinti lietuviškų gamintojų produkciją.

Duoklė lietuviškai vyndarystei

„Dauguma vynų turi kultūros paveldo sertifikatus, ir kiekvienas jų atspindi skirtingus Lietuvos regionus. Vyndarystės ūkių geografija išties įspūdinga – nuo Klaipėdos iki Rokiškio, nuo Kauno iki Anykščių, ir ji sparčiai plečiasi. Atsiranda vis naujų vyndarių, kurie traukia savo senolių receptus iš skrynios ir bando juos adaptuoti šiuolaikiškai išlepintam lietuvio skoniui. Vynai, kuriuos gamina mūsų vyndariai, kartais tikrai stebina savo sudėtimi ir skoniu. Kiekvienas vyndarys turi savo ypatingą uogą, kuri padaro jo vyną unikalų ir jis tuo didžiuojasi. Kiekviena uoga – karališka uoga, tad šios naujos vyninės­-restorano pavadinimas būtent toks. Išvertėme „karališką uogą“ į anglų kalbą ir gavome „Queensberry“, – komentavo vyninės atstovai.

Vyninėje galima paragauti „Gintaro Sino“, „Kidulių vynai“, „Roksala“, „Mėmelio vynas“, „Česlovo Ramoškos“, „Anykščių vyno“ ir kitos produkcijos.

Urtės Mikelevičiūtės nuotr.


Urtės Mikelevičiūtės nuotr.


Ne naujokai rinkoje

Vietos savininkai – Gintarė Orlauskienė su vyru – tokių restoranų versle ne naujokai. Jiems priklauso netoliese esantys ir lietuviškos virtuvės patiekalais pagarsėję „Leičiai“, „Leičių Bravoras“, kur verdamas jų pačių alus, ir „Bambalynė“. Lietuviška tematika jiems itin artima, tad šalia lietuviškų patiekalų ir aludžių atsirado poreikis vietai, kurioje vietiniai ir atvykę svečiai pažintų lietuviškus vynus.

Jūsų teismui – kvadratiniai cepelinai

Vietos šeimininkai ir virtuvėje norėjo išlaikyti lietuvišką tematiką. Plačiame meniu –  etnografinių regionų patiekalai su moderniais potėpiais. Cepelinų čia taip pat rasime, tik jie truputį kitokie. Savininkai nutarė padaryti eksperimentą ir svečiams siūlyti neįprastos mums formos – kvadratinius – cepelinus. Jų čia rasite ir tradiciškai su mėsa ir varške, o mėgstantys stebinti save ar svečius galės paragauti cepelinų su morkomis ir kanapėmis.

Urtės Mikelevičiūtės nuotr.


Urtės Mikelevičiūtės nuotr.


Receptai, prikelti naujam gyvenimui

Meniu – žemaičių, aukštaičių, suvalkiečių bei dzūkų autentiški receptai, prikelti naujam gyvenimui.

Kaip teigė vyninės atstovai, 90 procentų restorano virtuvėje naudojamų produktų – lietuviški ir atrinkti pačių. Mūsų ragautas ungurys – tiek užkandyje, tiek sriuboje buvo parinktas ilgų degustacijų metu. Beje, būtent juodos ruginės duonos užkandis su rūkytais unguriais ir krienais (8,5 Eur) yra vienas populiariausių tarp svečių.

Prie kiekvieno patiekalo priderintas lietuviškas vynas

Plačiame meniu rasite ir įprastų, ir labai įdomių vynų: nuo obuolių, rabarbarų iki rožinio su mėtomis, dilgėlių ar šiomis dienomis mažiau įprasto, bet klasika tapusio pienių vyno. Prie kiekvieno vyno aprašymo rasite ir derinių pasiūlymus prie patiekalų. Be abejo, personalas čia bus jūsų gidas – visuomet galite paprašyti priderinti lietuvišką vyną prie pasirinkto patiekalo.

Pavyzdžiui, prie cepelinų siūloma derinti obuolių ar rabarbarų vynus. Prie minėto ungurio užkandžio – juodųjų serbentų vyną, o prie rožinių silkių kapotinio su burokėlių putėsiais derės rožiniai uogų vynai.

Pramogos

Vyninėje-restorane rengiamos lietuviško vyno bei alaus degustacijos, yra pusryčių meniu, o savaitgaliais organizuojamas šeimos savaitgalis, kurio metu ruošiamas maistas, skirtas dalytis: kepami kepsniai ar visa višta.

Adresas: Didžioji g. 18, Vilnius

Darbo laikas: I–IV, VII 11:00–00:00; V–VI 11:00–01:00

„Facebook“ paskyra ČIA


Naujausi įrašai

bottom of page