top of page

Urtė valgo: supermaistas – „Daily Poison“ pasiruošę paįvairinti kiekvieno valgytojo įpročius

Ką dabar parašysiu, patiks tiems, kurie rūpinasi puikia savijauta, valgydami gerą maistą. Patiks tiems, kurie „Instagram“ platybėse godžiai žvelgė į visus gražiuosius dubenėlius, vadinamus bowls, sklidinus tokio gėrio, kaip goji, šilkmedžio uogos, riešutai, kokosų traškučiai, chia sėklos, spirulina ar kitos sveikos gėrybės. Patiks tiems, kurie, net ir labai sočiai pavalgę, nori jaustis neapsunkę. Patiks ir tiems, kurie negali gyventi be gero omleto ar tinkamai paruoštų plaktų (angl. scrambled) kiaušinių. Patiks tiems, kurie dievina košes, tiems, kurie negali gyventi be skrebučio su riešutų sviestu. Ir netgi tiems, kurie už gerą kainą nori sočiai pavalgyti.

Savininkų pora – Agota ir Salvijus – ir aš, straipsnio autorė. Augustės Tamulytės nuotr.


Restoranas gimė ant motorolerio

Tad pristatau visiems dar gana naują ir šviežios gaivos į Vilniaus gastronominį žemėlapį įnešusią vietą – „Daily Poison“.

Agota ir Salvijus – savininkų pora, kurie idėją atsidaryti savo valgymo vietą subrandino Balyje. Ten gimė ir restorano pavadinimas, kuris reiškia kasdienius nuodus, nes juk visas maistas tam tikra prasme yra nuodas. Gyvendami ten (pora Balyje praleido 7 mėnesius), jie suprato, kad nori pasinerti į mylimą veiklą. Tad dar nuotoliniu būdu pradėjo patalpų paieškas. Tuo tarpu meniu jau dėliojo čia pat – tiesiog važinėdami po salą motoroleriu.

Kaip pasakojo Agota ir Salvijus, jie į maistą pasinėrę jau seniai, kelionių maršrutuose muziejus pakeitė valgymo vietos, o dabar dirbdami savoje vietoje jaučiasi lyg būtų tam sutverti.

Kaip ir visų kitų kelionių ar išvykų metu, pora daug ragavo, o iki mėgstamų vietų dėl tam tikro patiekalo nuvažiuodavo net keliasdešimt kilometrų. „Būtent ant motorolerio ir gimė beveik visas mūsų meniu“, – dalijosi Agota. – Užsimanę kiaušinienės su bekonu ir grilintu bananu kaskart važiuodavome net 60 km, kad suvalgytume mėgstamą patiekalą. Jį pačiu pirmu numeriu ir įtraukėme į meniu. Agota pasakoja apie „Barber“ (5,5 Eur) patiekalą – gal daug kam iš pažiūros neįprastą, bet išties tokį gardų, kad norisi tik kartoti.

„Spirulina Swirl Bowl“ su bananais, spirulina, chia, avižų augaliniu pienu, kokosų drožlėmis, riešutų sviestu, goji, šilkmedžio uogomis ir migdolais (5 Eur) ir „Barber“ – plakta kiaušinienė ant viso grūdo čiabatos duonos su kepta šonine, grilintu bananu ir karameliniu sirupu. Augustės Tamulytės nuotr.


Pora mėgsta valgyti ne tik skaniai, bet ir sveikai, tad jų restorane – kruopščiai atrinkti produktai. Į jūsų skrandžius keliaujantys riešutai čia atrinkti ir atplukdyti specialiai jiems – nepurkšti ir organiški. Jų ir ekologiškų džiovintų uogų galite įsigyti čia pat vietoje.

Sveikų ir energijos suteikiančių dubenėlių bowls mada

Tiems, kurie domisi maistu ir seka jo madas, jau teko susidurti su dubenėliais, sklidinais trintų uogų, chia sėklų, spirulinos, įvairių džiovintų ar šviežių vaisių. Jie vadinami supermaistu, nes suteikia daug energijos ir yra itin sveiki. Ir ne tik vadinami – tokie ir yra. Suvalgę tokią porciją jausitės itin gerai, sočiai ir net truputį inspiruotai. Čia galite paragauti su bananais, chia sėklomis, anakardžiais, moliūgų sėklomis („Bananana“ – 4 Eur), papildomai su burokėliais, kakava, šaldytomis avietėmis ir džiovintomis vynuogėmis („Cacao beet“ – 5 Eur) ar mano favoritą – su spirulina, riešutų sviestu, kokosų traškučiais, goji ir šilkmedžio uogomis bei migdolais („Spirulina swirl“ – 5 Eur).

Beje, kalbant apie riešutų sviestą – „Daily Poison“ bendrauja su vietiniais gamintojais Vilniuje, kurie jiems paruošia visiškai natūralų ir organišką.

Pilno grūdo skrebutis su natūraliu riešutu sviestu, kokosų čipsais, džiovintomis vynuogėmis ir moliūgų sėklomis. Augustės Tamulytės nuotr.


Komfortiškas maistas visiems: nuo skrebučių iki košių bei kiaušinienių

Kalbant apie riešutų sviestą ir skrebučius, jų mylėtojai iš jų gausos ras, ką išsirinkti: su bananais ir datulėmis, aviečių uogiene ar bananais.

Meniu gana platus ir draugiškas įvairaus amžiaus ir įvairaus maisto mėgėjams. Agota su Silvijumi pasakojo, kad ketina praplėsti meniu. „Mes norime, kad čia kiekvienas rastų patiekalą sau. Plėsime meniu tiek, kiek norės svečiai“, – pasakojo savininkai.

Gausus čia ir košių pasirinkimas: nuo klasikinių viso grūdo avižinių iki chia pudingo ar spirulinos, ruošiamų su karvių ar augaliniu avižų pienu. Beje, pasiteiravus, ar mūsiškiai valgytojai jau išprusę spirulinos atžvilgiu, Agota pasakojo, kad net ir nežinantiems mielai papasakoja. „Nenorėjome kurti „Instagram“ paskyros, kurioje tik gražios namuose gaminto maisto nuotraukos, norėjome tą maistą duoti ir paragauti, suteikti galimybę sveikai, skaniai ir gana greitai pavalgyti mieste, o ir edukacinė pusė mums svarbi. Tiems, kurie nežino, visuomet papasakojame apie ingredientus. Pavyzdžiui, daug kas dar nežino, koks gėris yra spirulina. O tai tiesiog dumblis, kuris atitinka visą baltymų dienos normą.

Išsirinkti, ką valgyti, galite pasižvalgę po nuotraukas „Instagram“ profilyje. Augustės Tamulytės nuotr.


Pas mus lankosi įvairaus amžiaus svečiai: nuo dešimtmečių ar dar jaunesnių iki pensinio amžiaus žmonių. Net ir tie, kurie užklysta ieškodami kotletų ar itin sočių pietų, sužinoję, jog ruošiame kiaušinienę net iš 4 kiaušinių, patiekiame su lašiša ant viso grūdo duonos, o patiekalo kaina atitinka dienos pietų ar dar mažesnę (5,5 Eur), lieka ir grįžta vėl. Tas jausmas, kai matai, kad visi čia randa savo mėgstamą patiekalą – puikus“, – pasakojo Salvijus.

Išsirink, ką valgyti, instagrame

Žavi jaunuolių pora atvežė į Vilnių ne tik daug puikių patiekalų, bet ir šiokių tokių naujovių. Maistą užsisakyti jie kviečia pasižvalgius po jų instagramo profilį, kuris guli čia pat planšetėje. Ir nors daug kam ši vieta asocijuojasi su pusryčiais, visgi „Daily Poison“ kviečia jų maistą valgyti visą dieną. Ilgainiui ši vieta veiks ir vakarais – tikėkimės, burs vis daugiau ir daugiau komfortišką, sveiką ir gerą maistą mylinčių žmonių.

Adresas: J. Jasinskio g. 14A-101, Vilnius

Darbo laikas: I–V 07:30–17:00, VI 09:00–16:00

„Facebook“ paskyra ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page