top of page

Urtė rekomenduoja: TOP 5 kokteiliai ir juos gaminančios vietos, į kurias verta užsukti penktadienį


Kaip teigė vienas mano bičiulis, žinomas džino ir kitų gėrimų prekės ženklo ambasadorius Martynas, barų kultūros situacija Lietuvoje tiesiog puiki. O ir šiaip kokteiliai vis labiau ir labiau ateina į madą. Prieš gerus dešimt metų žinojome du kokteilius – viskį su kokakola ir degtinę su spanguolių, obuolių ar apelsinų sultimis.

Visgi barmenai, kaip ir šefai, yra tikrieji savo amato meistrai. Ypač pastaruoju metu jie vis aktyvesni, imlesni ir turi, kuo nustebinti. Džiugu ir tai, jog Vilnių jau drąsiai galima priskirti prie madingųjų Europos sostinių, nes čia tikrai yra vietų, kur ruošiami teisingi kokteiliai. Tad dalijuosi savo mėgstamiausiais kokteiliais ir barais, kuriuos verta aplankyti.

Urtės TOP 5 mėgstamiausi kokteiliai:

  1. „Margarita“ – Meksikai atstovaujantis kokteilis, gaminamas su tekila, apelsinų žievelių likeriu ir žaliosios citrinos sultimis.

  2. „Gin&Tonic“ – tiesiog džinas ir tonikas. Bet pasirinkus kokybiškus produktus ir teisingai juos suvedus, galima išgauti visiškai netikėtų skonių (apie jo interpretacijas galite skaityti ČIA).

  3. „Negroni“ – saldžiai kartus itališkas klasikinis aperityvo kokteilis. Gaminamas su karčia trauktine, vermutu ir džinu.

  4. „Dry Martini“ – elegancija dvelkiantis kokteilis. Jam reikia tiesiog lašelio gero sauso vermuto ir kokybiškiausio džino.

  5. „Daiquiri“ – jį atradau visiškai neseniai ir visiškai netikėtai. Kaip man pasakojo minėtas gėrimų ekspertas Martynas, „šis kokteilis yra kiekvieno barmeno įgūdžių patikrinimas. Jį sudaro vos trys ingredientai: romas, cukrus ir žaliosios citrinos sultys, bet toli gražu ne kiekvienas gali subalansuoti šiuos tris skonius“. O kadangi man patinka balansas ir tikrinti įgūdžius – gal patiks ir jums.

Kur keliauti kokteilių Vilniuje?

Miksologijos meistrai, kurie į kiekvieną kokteilį ne tik įmaišo geriausių ingredientų, bet ir papildo asmeniniu žavesiu:


„Alchemikas“

„Facebook“ paskyra ČIA.


„Apoteka“

„Facebook“ paskyra ČIA.


„Nomads“

„Facebook“ paskyra ČIA.


„Margaritų“ dievai:

„Spiritus“

„Facebook“ paskyra ČIA.


„Sofa de Pancho“

„Facebook“ paskyra ČIA.


Kokteilių ir labai teisingos muzikos:

„Amadeus“

„Facebook“ paskyra ČIA.


Nepatikėsite, bet labai kokybiškų kokteilių galite nuo šiol ragauti ir turguje:

„Young’s Club“

„Facebook“ paskyra ČIA.


Vilniaus gatvės trikampis:

„Lokstauk Speakeasy“

„Facebook“ paskyra ČIA.


„Distilerija“

„Facebook“ paskyra ČIA.


„Sanatorija“

„Facebook“ paskyra ČIA.


Negalima pamiršti Kaune esančio:

„Baras Kamerinis“

„Facebook“ paskyra ČIA.


Ir vien dėl tokios „Margaritos“ nuvažiuočiau į Nidą:

„Freiheit“

„Facebook“ paskyra ČIA.



Naujausi įrašai

bottom of page