top of page

Urtė rekomenduoja: Kauno restoranas, į kurį užsuku visuomet

Apie Kauną, kaip rimtą gastronominę stotelę, kalbame vis daugiau ir daugiau. Išties ten ne tik drąsiai galima vykti gerų maisto patirčių, bet ir vestis svečius! Vienas tokių restoranų, į kurį užsuku kaskart apsilankiusi šiame mieste bei itin pamiltas kauniečių – restoranas „DIA“.

Nežinau, kokie restoranų lankytojai esate jūs, bet aš esu iš tų, kurie mėgsta pabandyti naujienas, tačiau visuomet turi savo saugius ir patikrintus variantus. Be abejo, tai vietos, kurios nenuvylė dešimt, dvidešimt ar trisdešimt kartų, o besirezervuodamas staliuką jau esi tikras, kad viskas bus gerai.

Urtės favoritas „Tikka masala“ (nuotraukoje – su antiena). Asmeninio albumo ir Urtės Mikelevičiūtės nuotr.


Svarbiausia – svečias ir kokybė

Prieš gerus 3 metus duris atvėręs restoranas sėkmingai tęsia savo teisingą misiją. Neprisirišę prie vienos pasaulio virtuvės, restoranas didžiausią dėmesį skiria pačiam svečiui ir kokybiškam produktui.

„Mes renkamės geriausius ingredientus, esančius Lietuvos rinkoje. Kokybė yra svarbiausia, – tiek produkto, tiek aptarnavimo, tiek vyno, tiek pačios restorano atmosferos“, – komentavo restorano vadovė Vaiva Gumbienė.

„Foie gras“ užkandis (10 Eur.) Urtės Mikelevičiūtės nuotr.


Čia dažnu atveju nerasi, kur prisėsti, o vakarui, ypač savaitgalių, staliuką privaloma užsirezervuoti iš anksto. Mat lojalių valgytojų, einančių kone kiekvieną savaitę, ratas vis auga.

Už kokybišką ir komfortišką maistą restoraną mylintys svečiai vertina ir profesionalų aptarnavimą. Tai viena iš tų vietų, kur didžioji dalis aptarnaujančio personalo dirba nuo pat pirmų dienų. Tad nuolat besilankančių svečių ar tų, kurie apsilankę tokie taps, pomėgiai ir skoniai išmokti mintinai. O kaip žinia, Lietuvoje, ypač iš aptarnaujančio personalo, dažnai pritrūkstame dėmesio, malonaus ir neįkyraus, bet įspūdį paliekančio aptarnavimo.

Ravioliai (9 Eur).


Krevečių užkandis (9 Eur). Urtės Mikelevičiūtės nuotr


Naujas meniu, įkvėptas umami, dėmesys fermentacijai ir azijietiškas twistas

Proga skirti dėmesio seniai mano mylimai valgymo vietai Kaune – naujas meniu. „DIA“ pristatė naują meniu, kurį restorano virtuvė keičia kiekvieną sezoną. Kaskart stengiamasi suderinti mėgstamus svečių patiekalus integruojant naujienas ir į lėkštę perkeliant skonius, esančius ant bangos.

Kaip komentavo pagrindinis šefas Edgaras Rutkauskas, šis meniu – įkvėptas umami. Edgaras visai neseniai stažavosi Berlyne „Michelin“ žvaigždutėmis pažymėtame restorane bei nuolat domisi ir seka visas tendencijas. „Tai, kas madinga, tai, ką valgo pasaulis ir ruošia garsūs šefai, norime suderinti su mūsų svečių pamėgtais skoniais. Taip gimsta mūsų patiekalai. Be abejo, stengiamės edukuoti, plėsti skonių paletę ir duoti naujų potyrių“, – apie naują meniu pasakojo šefas.

Antrekotas (21 Eur) ir aštuonkojis (15 Eur). Urtės Mikelevičiūtės nuotr.


„DIA“ valgiaraštį papildė omaro karpačas su fermentuotais pankoliais bei šampano geliu, klasikinis tuno tartaras čia siūlomas su tailandietiškais mango, ponzu, dashi bei laukinių ryžių traškučiais ir bronziniu pankoliu (tokia į krapą panaši žolelė, skoniu primenanti anyžių – red. past.). O naują žuvienę, kuri ruošiama iš konbu sultinio, galima vadinti 100 % umami.

Labiau klasiką vertinantys valgytojai čia galės rinktis iš gausybės mėsos, žuvies ar vegetariškų patiekalų: nuo ėrienos iki omaro, nuo juodaplunksnės vištos iki klasikinio steiko.

Ką valgau aš?

Aš valgau viską! Bet pabūsiu ne itin originali ir prisipažinsiu, kad mano mėgstamiausi čia – Tikka Masala, kurią galima rinktis su patarška, krevetėmis ar baklažanais (seniau buvo ir antienos opcija), krevečių užkandis su kataifi, mango, žaliosios citrinos lapais bei vasabio sezamais. Vasaros sezonu – salotos su buratos sūriu (teks palaukti vasaros). O dabar – dar ir žuvienė! Bei ravioliai su iberico bei trumais, papildę naująjį meniu. Niekada neatsilaikau ir sukertu kelias namines duoneles, kuriomis taip pat garsėja šis restoranas.

Ragaukite viską ir nepamirškite vyno!

Čia nuolat atnaujinamas ne tik maisto meniu, bet ir vyno korta. Ji papildoma rinkoje esančiomis naujienos bei tendencijos, kurios derinamos su klasika. Plati šampanų korta, kruopščiai atrinkti kokteiliai bei priderinti gėrimai leis patirtį pilną valgymo malonumą.

Nes čia nuo pirmo įspūdžio iki paskutinio vakarienės štricho – tikra ir teisinga.

Daugiau įdomių straipsnių, interviu ir naudingų patarimų rasite portale VMGmaster.lt.

Urtės įspūdžių ieškokite jos „Instagram“ paskyroje ir portalo VMGonline.lt skiltyje Urtės rubrika.

Naujausi įrašai

bottom of page