top of page

Urtė ragauja: seniai lauktas Kaune tapo savu iškart. Vytauto Samavičiaus restoranas „Momo Grill"

Kelis metus stebėdama Kauno kultūrinį proveržį, laukiau ir kulinarinio proveržio. Pastaruoju metu kauniečiai vis labiau ir labiau ėmė valgyti mieste, vertinti kulinarinę kultūrą, lankytis restoranuose ir, tiesiogine to žodžio prasme, auginti kulinarinę kultūrą ir vytis vilniečius.

Belaukdama kulinarinio proveržio numačiau, kad Kaune atsidarys naujų vietų, o iki tol buvusios pasitemps arba susigūš (sklinda gandai, jog viena gana nauja vieta nebeatsidarys naujam sezonui, bet gal aš klystu). Ir slapta tikėjau, kas į Kauną ateis vienas iš Lietuvos lyderiaujančių šefų, kuris daug kam yra TAS šefas, įkvėpėjas ir vienas mylimiausių. O jis yra Vytautas Samavičius.

Pradžia: duona, vanduo ir aperityvas. U. Mikelevičiūtės nuotr.


Savininkas ir šefas Vytas Samavičius. U. Mikelevičiūtės nuotr.


Meilė iš pirmo žvilgsnio

Sulig naujo sezono pradžia duris atvėrė „Momo Grill“, gyvuojančio jau 4 metus, kaunietiška versija. „Nors dabar visas meniu yra identiškas klaipėdietiškam vyresniajam „Momo Grill“ broliui, visgi planuojame čia palikti 80 proc. pajūrio meniu, o 20 proc. atiduodi į šefo Donato Lukoševičiaus rankas – jo kūrybai ir improvizacijoms“, – pasakojo Vytas Samavičius.

Kaip jau skaitėte (pirmąjį pranešimą apie „Momo Grill Kaunas“ restoraną galite rasti ČIA), šefas Vytautas ir jo žmona Kristina, kuri yra ne tik žmona, bet ir verslo partnerė, restoraną atsidaryti nusprendė per pirmąsias penkias minutes.

Kepti kiaušiniai, troškinti špinatai ir dešrelės ant duonos skrebučio.


Moderniai jaukus interjeras. Simonos Tubutytės nuotr.


Naujasis restoranas įsikūrė buvusioje spirito ir mielių gamykloje. Šios patalpos idealiai atitiko „Momo Grill“, t. y. grilio restorano, koncepciją. Kristina taip pat viziją, kaip kurti interjerą, išvydo iškart. Industrinė erdvė, kur vyravo tik metalas ir medis, buvo gražiai paminkštinta ir sušvelninta detalėmis.

Tiesa, labai fainas „Momo Grill“ akcentas, kuriuo žavėjausi jau ir nuo atidarymo Klaipėdoje laikų – vienodų įrankių ir lėkščių neturėjimas. Tai suteikia žavesio, jaukumo ir leidžia kaskart kad ir tą patį patiekalą išvysti truputį kitu kampu.

Šefas Donatas Lukoševičius. Urtės Mikelevičiūtės nuotr.


Benediktai su sūdyta lašiša ir avokadu. Urtės Mikelevičiūtės nuotr.


Keturi sezonai

Restorano meniu koncepcija pašvęsta grilio patiekalams. Vytautas ir komanda yra tie, kurie įrodo, jog grilio sezonas neturi ribų ir nesibaigia niekuomet. Tačiau. Paklaustas apie kitų ingredientų sezoniškumą, labai gražiai išdėsto, jog Lietuva yra būtent ta šalis, kurioje galima ryškiai atskirti keturis sezonus. Jų meniu sezoniškumui itin jautrios daržovės.

Beje, grilis skirtas ne tik mėsos mylėtojams – čia ruošiama ir žuvis, ir daržovės.

Šiaurės jūros menkės nugarinė, bulvių šiaudeliai, grilyje keptos cukinijos, česnakinis sviestas (15,4 Eur). Simonos Tubutytės nuotr.


Komfortas už protingą kainą

Su kuo jums asocijuojasi geras restoranas? Man – su komfortišku maistu, jaukia atmosfera ir šimto procentų jausmu išėjus iš jo. Būtent tokia ir šio bei kitų Samavičių restoranų filosofija. „Maistas turi atitikti kainos ir kokybės santykį. Jeigu aš siūlysiu patiekalą už 25 Eur, tiksliai žinau, jog parduosiu tris porcijas. Bet jeigu rasiu tą balansą ir paruošiu patiekalą, už kurį svečias sumokės 14–15 Eur, tai tiksliai žinau, jog bus išpirktos visos trisdešimt porcijų“, – atviravo šefas ir savininkas Vytautas Samavičius.

Detalės kuria jaukumą. S. Tubutytės nuotr.


Anksčiau čia buvo spirito ir mielių gamykla. S. Tubutytės nuotr.


Kauniečiai – kokteilių mėgėjai. Plius vardinis alus        

Kaip pasakojo šefas, su meniu sprendimais iš Klaipėdos į Kauną persikėlė ir vyno korta. Tačiau įvertinus kauniečių pomėgius ir pastebėjus, kad jie labai mielai prie maisto ar kaip aperityvą / digestyvą renkasi kokteilį, netrukus planuojama plėsti kokteilių meniu. Beje, restoranas turi ir vardinio alaus. Pasirinktas būtent Pale ale stilius, kuris pasižymi egzotinių vaisių aromatais, derančiais prie grilio patiekalų.

Baras įrengtas restorano viduryje. S. Tubutytės nuotr.


Pusryčių meka

Vos dvi savaites gyvuojančiame restorane dar nespėjau suvalgyti visko. Vėlyvųjų pusryčių meniu sužavėjo savo skoniais ir paprastume slypinčioje kokybėje. Nuo visų mylimų Benedikto kiaušinių iki keptų kiaušinių su dešrelėmis, amerikietiškų blynelių su šonine ir keptu kiaušiniu bei kokosų ar graikiško jogurto su granola ar chia sėklomis. „Momo Grill“ – nuo klasikos iki tendencijų išpildymo.

Daugiau informacijos ir išsamesni interviu – jau netrukus naujame portale VMGmaster.lt.

Urtės įspūdžių ieškokite jos „Instagram“ paskyroje ir portalo VMGonline.lt skiltyje Urtės rubrika.

Adresas: Karaliaus Mindaugo pr. 18A, Kaunas

Darbo laikas: II–IV 11:00–22:00, V–VI 11:00–23:00, VII 11:00–16:00

„Facebook“ paskyra ČIA.


Naujausi įrašai

bottom of page